Geldverstrekkers van directe betaaldagleningen zeggen: "Ja" Naar subprime-kredietscores

Wist u dat meer dan 61 miljoen Amerikaanse consumenten een “subprime” kredietscore hebben? Een subprime FICO-score is er een die lager is dan 640 volgens de drie belangrijkste kredietinformatiebureaus. Het hebben van een minder dan perfecte (of zelfs behoorlijke) credit score kan verschillende redenen hebben: baanverlies, gezondheidsproblemen, echtscheiding of het wanbeheer van de financiën. Voor veel mensen is het de laatste daarvan en is het een direct gevolg van te veel lenen en overbelasten van het budget.

Verstrekkers van directe betaaldagleningen begrijpen dat om welke reden dan ook een persoon een subprime-krediet heeft, we allemaal fouten maken. Ze weten ook dat slecht krediet een prijs met zich meebrengt die kan betekenen dat ze hogere rentetarieven moeten betalen op creditcards, hypotheken en autoleningen, maar ook dat ze worden afgewezen voor krediet en zelfs het verlies van werkgelegenheid. Daarom kijken ze niet naar de kredietscore van een persoon bij het aanvragen van een persoonlijke lening. Het afsluiten van een kortlopende lening voor een noodgeval in contanten is prima en heeft geen invloed op uw kredietwaardigheid, maar u moet nog steeds overwegen hoe u uw kredietscore gaat herstellen en uit de subprime-categorie komt om uzelf meer financiële leenmogelijkheden te bieden in de toekomst.

De eerste stap is weten waar u staat met betrekking tot uw FICO-score. U kunt dit doen door een kopie van uw credit score te bestellen bij de drie grote kredietbureaus: Transunion, Experian en Equifax. Elke Amerikaanse consument heeft elk jaar recht op één gratis exemplaar van zijn rapport. U kunt uw melding online of direct telefonisch opvragen. Helaas moet u betalen om uw FICO-score met uw rapport te krijgen, maar het is het waard omdat het uw kredietwaardigheid bepaalt. De drie rapporten kunnen per bureau verschillen en zullen in de loop van de tijd veranderen naarmate uw kredietgeschiedenis verandert. Nadat u ze alle drie hebt ontvangen, kunt u ze afzonderlijk bekijken om te controleren wat er is gemeld en om te controleren of alles klopt. Fouten in uw rapporten kunnen kostbaar zijn en de toekomst van uw krediet beïnvloeden, dus het is van vitaal belang dat u controleert of alles correct is. Als u iets vindt waarvan u denkt dat het niet juist is, is het belangrijk dat u dit onmiddellijk betwist met dat specifieke bureau. Bij uw rapport hoort een formulier waarmee u dit kunt doen.

Ervan uitgaande dat uw kredietscore wat hulp nodig heeft, is het belangrijk dat u actie onderneemt om uw score opnieuw op te bouwen en eventuele fouten in uw rapport te corrigeren. Het gaat niet van de ene op de andere dag, het kan zelfs maanden of jaren duren, maar wees geduldig en onthoud dat u eraan werkt om uw toekomstige kredietwaardigheid veilig te stellen. Hoewel het aflossen van uw persoonlijke lening uw score niet zal doen stijgen, zal het u wel beletten extra rente en kosten te betalen en u vrijmaken om andere leningen met hoge rente of creditcards af te betalen. Zodra u hiermee begint, krijgt uw credit score een boost. Houd er rekening mee dat, hoewel geldschieters uw krediet niet beheren en dit niet melden wanneer u terugbetaalt, een derde partij uw rekening kan overnemen als uw lening in gebreke blijft, wat betekent dat er een kans is dat zij dit melden. het aan de kredietbureaus. Bel direct uw geldverstrekker als u niet kunt betalen.

Blijf in de tussentijd uw kredietrapport(en) controleren om er zeker van te zijn dat uw inspanningen worden weerspiegeld in uw score. Als je iets ziet dat niet klopt, meld het dan. U wilt niet alleen letten op fouten met betrekking tot schulden die u heeft gemaakt, maar ook zeker weten dat u daar geen slachtoffer bent van identiteitsdiefstal of fraude.