Geldleningen met slecht krediet – Geldleningen nodig, maar slecht krediet?

Slecht krediet klinkt behoorlijk beslissend en onweerlegbaar, terwijl het in feite meestal een voorbijgaande en herstelbare situatie is. Om bekend te zijn met slecht krediet en wat u eraan kunt doen, is het noodzakelijk om eerst te begrijpen hoe het als slecht is gemarkeerd.

Het begint meestal met je score. Bureaus gebruiken een wiskundige regel om de informatie in uw rapport te vergelijken met de gegevens in miljoenen andere verklaringen. Dit “magische” getal heeft bevestigd dat het een zeer goede schatting is van hoe uw gedrag in de toekomst zal zijn. Uw score kan enigszins verschillen van bureau tot bureau vanwege de uiteenlopende informatie die aan hen wordt gerapporteerd en gemeten.

Uw score wordt aanzienlijk beïnvloed door uw betalingsgeschiedenis – dat wil zeggen, hoe stipt u de betalingen op uw creditcards, hypotheek, auto en andere leningen hebt gedaan. Er wordt ook gekeken naar het bedrag van uw huidige kredietlimiet, samen met de totale schuld die u tegen die limiet hebt. Creditcards met een ‘maximumwaarde’ hebben uiteraard een negatief effect op uw score.

Scores vallen meestal tussen 300 en 850, waarbij de hogere score een beter kredietrisico vertegenwoordigt. Het is interessant om op te merken dat de meeste leners bijna precies in het midden vallen. Het vinden van uw score is een goede eerste stap voor een geldschieter die het gedrag van een potentiële lener moet evalueren. Het is echter niet de enige factor die de beslissing van die geldschieter beïnvloedt. De omvang van uw geschiedenis en de informatie over uw werkelijke kredietactiviteit nemen ook deel.

In het verleden, voordat de score werd ingevoerd, zagen kredietverstrekkers vaak één negatieve factor in een rapport en verwierpen ze de lening zonder verder te kijken. Tegenwoordig kunnen klanten met een onvolmaakte rekening, zelfs degenen die 90 dagen of meer achterlopen met hun hypotheekbetalingen, toegang krijgen tot krediet. Als gevolg van hun vaardigheid om het gedrag van de kredietnemers beter te voorspellen, bieden kredietverstrekkers nu een verscheidenheid aan kredietproducten aan die gericht zijn op consumenten met verschillende mate van risico. Variabelen zijn onder meer de rentevoet en de looptijd van de lening.

Als uw geschiedenis gebrekkig is door late of gemiste betalingen, faillissement of verwijzing van een rekening naar een incassobureau, zijn er stappen die u kunt nemen om te beginnen met het herstellen van uw kredietwaardigheid. Houd er rekening mee dat het wat tijd kost om het werk te doen, maar het kan worden gedaan.

Ontvang kopieën van uw rapport van betrouwbare instanties. Realiseer je nauwkeurig wat je verschuldigd bent en aan wie. Controleer uw rapport op fouten en als u discrepanties ontdekt, neem dan zo snel mogelijk contact op met het bureau en vraag hen dit te onderzoeken. (Ze zijn hiertoe wettelijk verplicht).

Neem vervolgens contact op met uw schuldeisers en stel een nauwkeurige strategie op om de achterstand terug te betalen. Het is gezonder om kleine, constante betalingen te coördineren dan om betalingen over te slaan omdat u ze niet kunt betalen. Begin zo veel mogelijk met het afbetalen van uw schuld. Een gratis, non-profit adviesbureau kan helpen bij het onderhandelen met uw schuldeisers en kan vaak regelingen treffen die u als individu niet kunt. Stop in de tussentijd met het gebruik van tegoed! Vraag niet om nieuwe creditcards, aangezien deze aanvragen de strategie van het adviesbureau kunnen verstoren en uw rapport verder kunnen schaden.

Kortom, het is misschien niet zo eenvoudig als u zou willen, maar u heeft in ieder geval een goed startpunt om uw kredietwaardigheid te herstellen, voordat u uw lening krijgt.

Succes!