Geld krijgen in een noodgeval

Hopelijk komt u nooit in een financiële noodsituatie terecht. Noodgevallen zijn helaas dingen die we niet kunnen voorzien. Het beste wat we kunnen doen is plannen voor een noodgeval, maar soms maken omstandigheden planning onmogelijk. In dit artikel leer je hoe je om moet gaan met financiële noodsituaties waar je niet op voorbereid bent.

1. Overweeg een lening af te sluiten.

Het afsluiten van een persoonlijk krediet kan u door een noodsituatie helpen. U kunt zo veel of zo weinig van deze lening uitgeven als u nodig heeft. Persoonlijke kredietlijnen behoren tot de leningen met de laagste rente die u kunt nemen.

2. Praat met uw schuldeisers.

Als je deze maand niet in staat bent om een ​​factuur te betalen, bel dan de telefoon of het nutsbedrijf en leg uit dat je te laat moet betalen. Soms kunt u een betaling op een later tijdstip regelen, of een deelbetaling die later kan worden afbetaald.

3. Krijg nooit een persoonlijke lening of een voorschot in contanten.

Deze leningen hebben de hoogste rentetarieven op de markten, soms meer dan 200%. Veel mensen die betaaldagleningen krijgen, gaan ervan uit dat ze er maar één nodig hebben voor dit salaris, maar in werkelijkheid moet de meerderheid van de mensen terugkeren voor een tweede, derde en verdere lening. Dit komt omdat zelfs als u de volgende salarisstrook weer in het zwart staat, u nog steeds (vaak verborgen) kosten van de betaaldagleningsmaatschappij moet afbetalen, wat betekent dat u nog een voorschot op uw geld nodig heeft. Dit is een negatieve cyclus om in betrokken te raken.

4. Vermijd strategieën voor schuldrotatie.

Probeer niet een van uw creditcards af te betalen met een andere creditcard of soortgelijke tactieken. Creditcards zijn leningen met een zeer hoge rente, en het is niet raadzaam om een ​​hoog saldo op uw creditcard te laten staan, omdat u uiteindelijk veel meer (en veel langer) zult betalen dan nodig is. Overweeg in plaats daarvan een lening af te sluiten zoals hierboven besproken.

5. Zoek uit welke hulp er lokaal beschikbaar is.

Vaak hebben steden of provincies verschillende vangnetten opgezet om u te helpen bij noodsituaties. Mogelijk moet u naar meer dan één bron gaan om aan al uw behoeften te voldoen (aangezien ze soms gespecialiseerd zijn in alleen helpen met waterkracht, of alleen helpen met huur).

Hogescholen en universiteiten hebben noodfondsen beschikbaar voor hun studenten. Bekijk deze als een manier om de kloof te overbruggen.

Lokale kerken en andere liefdadigheidsorganisaties hebben soms noodprogramma’s voor financiële assistentie opgezet. Als u dringende financiële hulp zoekt, zorg er dan voor dat u uw burgerservicenummer/sofinummer en uw rekeningen meeneemt. Mogelijk moet u ander financieel materiaal meenemen, zoals bankafschriften, om in aanmerking te komen.

6. Vraag hulp.

Mogelijk moet u met een financieel planner of schuldhulpverlener spreken om u te helpen met uw noodsituatie. Zij zullen u helpen een plan op te stellen om uw schulden te beheren en u door de financiële crisis te loodsen waarin u zich bevindt. Ze zullen u kunnen wijzen op waardevolle lokale bronnen. Het is beter om eerder dan later met iemand te praten om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissingen neemt. Hulp vragen tijdens een calamiteit is oké: je bent beter af als je wordt bijgestaan ​​door een deskundige.