Geen zekerheden nodig voor ongedekte leningen met slecht krediet

Financiële tegenvallers komen vaak voor en kunnen zelfs een uitdaging vormen voor de bestaande levensomstandigheden. In deze voorwaarden is er weinig of geen zekerheid waarin een onderpand tegen een financiële lening kan worden geregeld. De kredietnemer moet zijn of haar voorzichtigheid tonen, vooral wanneer hij / zij beveiligde leningen aanvraagt. Als zo’n persoon wankelt onder een slechte kredietgeschiedenis, wordt de kans op goedkeuring verder geminimaliseerd.

De belangrijkste reden hiervoor is dat een slechte kredietgeschiedenis door verschillende makelaars als een categorie met een hoog risico wordt beschouwd. Het betekent echter niet dat men niet de gemakkelijke leningsroute heeft, maar het is alleen dat u een aanvraag moet indienen onder de juiste leningcategorie die aansluit bij uw speciale financiële toestand. De ongedekte financiën met slecht krediet is een gespecialiseerde categorie, waarbij de makelaar de kredietverlening aanbiedt, rekening houdend met de slechte kredietgeschiedenis en het bedrag aan onderpand dat waarschijnlijker zal verschijnen.

Wat volgt er voordat u ongedekte leningen aanvraagt?

Een slechte kredietsituatie is generiek van aard en kan iedereen overkomen, en makelaars moeten deze situatie natuurlijk begrijpen. Wat nog belangrijker is, de makelaar wil uw kredietsituatie en de huidige bron van inkomsten weten. In het geval dat je thuis als beveiliging hebt geplaatst, is er niets leuks aan. Dit eigen vermogen wordt snel gebruikt tegen de ongedekte lening en de makelaar is er altijd in geïnteresseerd.

De potentiële lener moet zich realiseren dat ongedekte leningen worden aangeboden tegen een hogere rente in vergelijking met de gedekte leningen, en voor het geval er een slechte kredietgeschiedenis aan verbonden is, de mogelijkheid dat rentetarieven de stijging doen toenemen tot een nieuw hoog.

Waarom zijn de rentetarieven hoger dan normaal?

Dit zijn de veelvoorkomende redenen waarom de rente stijgt wanneer u voor de financiën kiest via een ongedekte route:

a) Het vermindert het risico van de geldschieter;

b) Het plaatst de geldschieter in een comfortabele positie, waar hij/zij gemakkelijk kan lenen;

c) Het zorgt voor een gezonde dialoog en relatie tussen de kredietnemer, de kredietgever en de makelaar;

d) Het helpt de lener om de lening terug te betalen binnen de voorwaarden die door de geldschieter zijn bepaald.

Rekening houdend met de praktische aspecten, moet de lener expliciet blijk geven van zijn/haar bereidheid om de last van hoge rentetarieven voor onmiddellijke toegang tot contant geld te dragen. Het algemene voordeel ligt nog steeds bij de kredietnemer, aangezien hij/zij geen activa als onderpand hoeft te plaatsen die anders door de kredietgever zouden kunnen worden opgeëist in geval van niet-terugbetaling of vertraagde terugbetaling van de lening.