Geconfronteerd met afscherming – moet u verkopen?

Een legitieme zorg voor een huiseigenaar wanneer hij wordt geconfronteerd met het enge vooruitzicht van afscherming, is of hij het huis moet verkopen. In hun wanhoop om aan hun huis te blijven hangen, besteden de meeste mensen weinig aandacht aan verkopen. In plaats daarvan kiezen ze voor andere methoden om marktafscherming te voorkomen. Terwijl u al het andere overweegt, moet u ook gewicht verkopen als een optie.

Wanneer je zou verkopen

Aan uw hypotheekovereenkomst zijn voorwaarden verbonden, en de meest voor de hand liggende is dat u doorgaat met betalen totdat het volledige rendement van de lening is voldaan. Als u dat niet doet, heeft uw geldschieter het wettelijke recht om u uiteindelijk eruit te schoppen en het onroerend goed terug te vorderen of door te verkopen.

Afscherming is wat het proces wordt genoemd, en verkopen is gewoon een van de manieren om uw schuld legitiem terug te betalen. Een huiseigenaar verkoopt om afscherming te voorkomen tijdens de “pre-afscherming”-fase, het moment waarop hij / zij achterloopt met betalingen, maar voordat de formele afscherming begint.

Als je een betaling hebt gemist en niet denkt dat je uit je financiële malaise kunt komen, is dit het moment om te overwegen om te verkopen. Dit is vooral het geval als u al een bericht van uw geldschieter hebt ontvangen.

Op veiling: Hoop op een hoog bod

Aangezien u zich niet alleen in minder dan ideale financiële omstandigheden bevindt, maar ook op het punt staat uw huis te verliezen, moet u hopen op een enthousiaste bieding. De meest waarschijnlijke uitkomst is echter dat u ofwel net genoeg krijgt om uw huis af te betalen, of dat u niet genoeg krijgt en nog steeds een schuld heeft om af te betalen.

Zodra uw huis eindelijk wordt geveild, is uw grootste zorg het zo snel mogelijk verkopen. Uw koper zal geen exorbitante tarieven willen betalen omdat hij/zij hoogstwaarschijnlijk wat opknapbeurten zal moeten doen na het kopen van het huis. Verwacht een compromis over deze deal.

Het beste van een slechte situatie

Hoe meer eigen vermogen u heeft (dwz het bedrag van de waarde van het huis dat hoger is dan wat u verschuldigd bent aan de geldschieter), hoe beter de verkoop voor u zal zijn. Meer eigen vermogen betekent meer winst. Nadat de bank haar aandeel heeft genomen, houdt u misschien wat over.

Helaas is een kleine hoeveelheid eigen vermogen – vooral als die er niet is – een goede indicatie dat verkopen misschien geen goede optie is. U zult waarschijnlijk niet voldoende rendement uit de verkoop kunnen halen om het de moeite waard te maken, dus overweeg dan een aantal andere keuzes.

Verkopen heeft ook invloed op uw algehele kredietwaardigheid. Voor zo lang als een decennium in de toekomst, zal uw krediet worden geruïneerd door een afscherming. Dus als het enigszins mogelijk is, doe dan wat u kunt om marktafscherming te voorkomen, want dat zal uw vermogen om het volgende decennium tegen een goede rente te lenen nadelig beïnvloeden.

Overweeg dus om te verkopen als u een hoog eigen vermogen heeft en financieel gezien de meest veelbelovende optie lijkt. Als u denkt dat u uit uw financiële situatie kunt komen, houd dan uw huis, maar behoud anders uw krediet en verkoop het aan een gewillige koper.