Gebruik een HMRC Stamp Duty Calculator om tarieven te berekenen

Heb je geprobeerd te kiezen tussen twee verschillende eigenschappen? Misschien zijn er speciale kenmerken die je leuk vindt aan beide huizen en zou je jezelf echt in beide huizen kunnen zien wonen. Bovendien hebben de huizen vergelijkbare prijzen, behalve dat één slechts enkele duizenden ponden meer is. Maar terwijl u probeert een beslissing te nemen, realiseert u zich dat u de HMRC-grondbelasting voor zegelrechten bent vergeten. Dit bedrag is afhankelijk van de prijs van de totale woning en is inclusief alle kosten. Dit is iets om over na te denken, omdat de HMRC, of ​​de niet-ministeriële afdeling van Hare Majesty’s Revenue and Customs, ervoor zal zorgen dat alles wordt betaald.

Na het bekijken van de twee eigenschappen, realiseer je je misschien dat de ene eigenschap in een ander percentage valt en in feite meer zal kosten. De reden is dat alles boven £ 250.000 een belastingverhoging van één procent heeft, terwijl alles tussen £ 500.000 en £ 1 miljoen een verhoging van vier procent heeft. Voor sommige mensen helpt de HMRC-zegelrechten waar ze in vallen hen in feite om te beslissen welk onroerend goed ze uiteindelijk kopen.

Het helpt om de HMRC-zegelrechtcalculator te gebruiken om te beslissen hoeveel moet worden betaald voor een grondtransactie. Het bedrag kan variëren naargelang de grond in erfpacht of in eigendom is. Je moet ook rekening houden met het totale gebruik van de grond. Noteer eventuele regels met betrekking tot zegelrecht, vooral wanneer het bedrag wordt bepaald op basis van een verschuldigde vergoeding.

Wanneer u probeert het totale belastingbedrag te berekenen, neemt u de overdrachtsprijs of de aankoopprijs van het onroerend goed, en zo berekent u de grondbelasting voor zegelrechten. U wilt de totale eigendomswaarde vermenigvuldigen met het SDLT-tarief dat door HMRC is gemaakt. Kijk naar de juiste band waarop je valt en vermenigvuldig dit vervolgens met het juiste percentage. Als de waarde van de overdracht of eigendom bijvoorbeeld ongeveer £ 200.000 is, moet u deze met één procent vermenigvuldigen. Dit zou de grondbelasting het bedrag van £ 2.000 maken. Zorg ervoor dat je de berekening doorloopt, zodat je weet dat je met het juiste cijfer werkt.

Het helpt ook om een ​​gekwalificeerde makelaar te hebben die het proces met u doorloopt. Het is belangrijk om samen met uw advocaat alle papieren met hen door te nemen, vooral omdat deze belasting aan de Britse overheid wordt betaald. Als het niet wordt betaald, zijn er ambtenaren die oppassen voor belastingontwijking en ervoor zorgen dat de juiste boetes worden opgelegd. In sommige gevallen kijken personen in de hogere schijven naar verschillende regelingen om de uitbetaalde bedragen te beperken, maar meestal is dit een situatie die u moet proberen te vermijden.

Er zijn enkele vrijstellingen en variaties op de grondbelasting van de HMRC. De beste plaats om over tariefwijzigingen te lezen is op de officiële HMRC-website. U moet ook op de hoogte zijn van de percentages voor elke band, en als u voor het eerst een huis koopt, is alles onder de £ 250.000 vrijgesteld. Dit is van kracht van 25 maart 2010 tot 24 maart 2012.