Franchising Dissertatie-onderwerpen

Ik vermoed dat je het concept van franchising bestudeert en daarom zou je op zoek zijn naar onderwerpen voor franchising-dissertaties. Ik moet echter enkele aannames doen met betrekking tot het perspectief dat u hebt gekozen. Komt u van het concept om een ​​bedrijf dat u bent uitgegroeid tot een succesniveau te brengen en dat bedrijf te franchisen; of, kom je van de andere kant van de branche, die van het kopen van een franchise voor je eigen bedrijf. Laat me enkele onderwerpen van beide kanten voorstellen met de redenen waarom ze mogelijk interessant zijn.

Uw succesvolle onderneming franchisen

Het Franchise Disclosure Document: Moet je het voor je laten ontwikkelen? Moet u een contract sluiten met een bedrijf dat gespecialiseerd is in franchiseontwikkeling, of een lokale advocaat inschakelen? Wat besluit u over optionele informatie voor deze FDD, zoals ‘Financial Performance Representations?’

Een bedrijf kiezen om uw franchiseaanbod te ontwikkelen: Heb je iemand uit de buurt nodig? Ontwikkelt u een van de documenten in-house? Kun je werken met iemand die op afstand is als het geld bespaart?

Procedures en beleid: Heeft u deze documenten al voorbereid? Hoe gebruiksvriendelijk zijn ze? Heeft u nu strikte naleving nodig? Wilt u strikte naleving van uw franchisenemers?

Opleiding: Hoeveel training ga je geven? Train je alleen op productkennis en operaties? Train je ook marketing- en verkooptechnieken? Zal het eenmalig zijn of continu? Krijg je training op het hoofdkantoor, op de franchiselocatie, beide? Wat gaat dat allemaal kosten? Hoeveel krijgt de nieuwe franchisenemer terug?

marketing: Hoe gaat u uw nieuwe franchisemogelijkheid op de markt brengen? Zult u franchisemakelaars, congressen, branchepublicaties, kranten gebruiken? Hoe kun je internetten? Wat zullen de kosten zijn?

Welke van deze franchising-dissertatieonderwerpen is vanuit dit perspectief het meest interessant?

De juiste franchise kopen voor uw bedrijf

Kosten: Wat kunt u zich veroorloven? Hoeveel geld heeft u beschikbaar, rekening houdend met uw behoeften aan persoonlijke en kosten van levensonderhoud terwijl het bedrijf van de grond komt? Hoeveel kunt u lenen versus hoeveel kunt u lenen? Wat is uw kredietscore? Sta je open voor het gebruik van pensioenfondsen? Hoe is dat gedaan? Wie is deskundig om dat zo in te richten dat er geen negatieve fiscale gevolgen zijn?

Fit: Wat breng je op tafel aan beleving? Misschien nog belangrijker, welke activiteiten vindt u leuk om te doen die goed passen bij uw nieuwe bedrijf? (Als je bepaalde dingen leuk vindt, heb je de neiging om ze te doen, wat resulteert in het bereiken van het doel van die activiteiten. Aan de andere kant, als je in een bedrijf komt dat activiteiten vereist die je haat om te doen, zul je uiteindelijk een reden vinden om het niet te doen doen en het bedrijf kan mislukken.) Over welke diensten of producten heb je een passie? Welke persoonlijkheidskenmerken passen goed bij specifieke bedrijven? Hoe kun je dit allemaal matchen met franchises die bij de meeste of allemaal passen?

Licenties: Welke licenties zijn vereist voor welke soorten franchises? Welke medewerkers hebben welke vergunningen nodig?

Structuur: Moet u uw bedrijf runnen als een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, een ‘S’ Corporation of een ‘C’ Corporation? Wanneer en waarom zou de ene meer geschikt zijn dan de andere?

marketing: Biedt de franchise mijn marketingprocedures aan? Zijn ze alles wat nodig is? Welke marketingprocedures worden gebruikt door de best presterende franchises? Kun je die technieken repliceren? Wat kunt u met de franchise gebruiken?

Hoe zit het met een van de bovenstaande onderwerpen voor franchising-scripties bij het kopen van een franchise?

Er zijn zeker andere die in je op kunnen komen. U kunt zelfs enkele van de bovenstaande onderwerpen voor franchising-scripties combineren met niet-franchise zakelijke onderwerpen voor relevantie. Ik zou aanraden om in alle gevallen iets op te nemen over de invloed van marketing op beide perspectieven. Bovendien, in de wereld van vandaag, als uw bedrijf, franchise of niet, het internet niet gebruikt, loopt het achter op de concurrentie. Leer hoe u dat efficiënt kunt doen. Begin nu terwijl je erover nadenkt.