Financiering voor het kopen van een nieuwe auto

Er zijn een aantal verschillende manieren waarop u de aankoop van een nieuwe auto kunt financieren, elk met verschillende voordelen en valkuilen. Het eerste dat u moet doen, is een idee krijgen van hoeveel geld u moet lenen. Bekijk de kosten van de auto’s die u in gedachten heeft en hun kosten en kijk in uw persoonlijke financiën om te zien hoeveel van een aanbetaling u kunt doen. Sommige bedrijven kunnen een aanbetaling van uw kant vragen.

Huurkoop of voorwaardelijke verkoop
De dealer stemt met u de waarde van een eventueel in te ruilen voertuig en de vereiste borg af en neemt vervolgens namens u contact op met een autofinancieringsmaatschappij. Zij betalen de auto zodra u bent goedgekeurd. U moet dan maandelijks afspraken maken over een bepaalde tijd en pas als het volledige bedrag is betaald, bent u eigenaar van de auto.

Persoonlijke Contract Service (PCP)

Hier, zodra u door een kredietcontrole bent gekomen, betaalt de autofinancieringsmaatschappij de auto. U betaalt maandelijkse betalingen waarbij een afgesproken bedrag wordt afgeweken tot het einde van het contract. Op dit moment heb je drie opties: je kunt ofwel het laatste bedrag betalen en de auto in bezit nemen, de auto en sleutels teruggeven aan de dealer of de auto gebruiken als borg voor een ander voertuig.

Persoonlijke Leasing (Persoonlijke Contracthuur)

Met een leaseovereenkomst kunt u de auto voor een bepaalde periode huren en zijn meestal alle service- en onderhoudskosten inbegrepen. De financieringsmaatschappij betaalt de auto en u betaalt maandelijks een lening. Aan het einde van het contract is er geen optie om de auto te kopen. U moet er echter voor zorgen dat u de afgesproken kilometerstand op deze deals niet overschrijdt.

Persoonlijke lening

Dit is misschien wel de eerste gedachte die mensen hebben als ze kijken naar de financiering van een nieuwe auto. Je regelt de lening met de bank of persoonlijke kredietverstrekker en sluit een persoonlijke lening af. Bij een persoonlijke lening bent u vanaf het begin eigenaar van de auto en bent u verantwoordelijk voor het betalen van service, reparatie en onderhoud. U kunt de auto op elk moment verkopen, maar u blijft aansprakelijk voor het aflossen van het geleende geld totdat de overeenkomst is voltooid.

Hypotheek opwaarderen

Het kan voor sommige mensen mogelijk zijn om het benodigde geld in te zamelen door gebruik te maken van het eigen vermogen dat ze in hun eigendom hebben of door een tweede hypotheek op het huis te krijgen. Ook hier bent u vanaf het begin eigenaar van de auto en bent u verantwoordelijk voor de zorg- en onderhoudskosten. U hebt ook het recht om de auto op elk moment te verkopen, maar blijft nog steeds verantwoordelijk voor het aflossen van de lening binnen uw hypotheekbetalingen. Als u de betalingen niet bijhoudt, loopt u het risico uw huis te verliezen.

Kredietkaart

Een mogelijke optie, maar die je alleen moet gebruiken voor kortlopende leningen of om een ​​deposito te storten. De rentetarieven voor creditcards maken ze veel duurder en gaan langer mee.