Financiering vinden voor uw nieuwe bedrijf

Hoewel er enkele bedrijven zijn die zijn gestart met kleingeld, hebben de meeste nieuwe bedrijven geld nodig bij het opstarten. De meerderheid zal apparatuur moeten kopen, een werkplek moeten inrichten en marketingkosten moeten maken – en dat alles voordat er zelfs maar iets wordt verkocht. Zodra het bedrijf begint te handelen, is er contant geld nodig om de rekeningen te betalen en het bedrijf draaiende te houden.

Er is een scala aan financieringsopties bij het starten en runnen van een bedrijf, dus het is essentieel om de juiste te kiezen die bij uw huidige status en uw toekomstige vereisten passen. Een goede planning maakt het gemakkelijker om het geld dat het bedrijf nodig heeft op te halen.

Het is essentieel om een ​​geschreven businessplan te hebben om uw bedrijf uit te leggen aan banken en andere potentiële bronnen. Een goed plan helpt investeerders ervan te overtuigen dat u weet wat u doet en dat het de moeite waard is om hun geld in uw bedrijf te riskeren.

Wanneer u de beste financiële opties kiest, kunt u de voor- en nadelen van de volgende bronnen onderzoeken:

1. Eigen geld gebruiken van sparen, beleggen, eigen vermogen, etc.

Wanneer u een bedrijf start, zult u hoogstwaarschijnlijk een deel van het geld moeten inleggen. De meeste banken of investeerders zullen geen geld steken in een bedrijf dat de eigenaar niet wil financieren.

2. Lenen van familie en/of vrienden

Vrienden en familie zijn misschien eerder bereid om u geld te lenen dan een bank. Hun terugbetalingsvoorwaarden kunnen voor u gemakkelijker zijn, maar behandel ze wel als elke andere serieuze financieringsbron door een businessplan te hebben dat laat zien hoe hun geld zal worden gebruikt. Begrijp dat dit uw relatie onder druk kan zetten, vooral als uw bedrijf het moeilijk krijgt. Vraag hen nooit om u meer te lenen dan ze zich kunnen veroorloven te verliezen.

3. Banklening

Overdisposities, creditcards en bankleningen zijn de meest voorkomende financieringsbronnen. De roodstand en creditcards zijn de duurste manier van lenen. Banken zullen zeker willen weten dat u een goed risico loopt. Ze vragen om een ​​businessplan, bewijs van een succesvol trackrecord, veiligheid en uw eigen investering.

4. Externe investeerders of partners

Het verwerven van externe investeringen kan geschikt zijn voor veelbelovende bedrijven die op korte termijn niet veel extra geld verwachten, maar over een langere periode een hoger rendement kunnen bieden. Business angels investeren doorgaans $ 10.000 en meer, samen met het aanbieden van zakelijke expertise. Terwijl durfkapitalisten gewoonlijk meer dan $ 2.000.000 in bedrijven investeren wanneer ze denken dat ze een hoog rendement op hun investering zullen ontvangen bij het verlaten,

5. Subsidies en overheidssteun.

Het grote voordeel van subsidies is dat het een goedkope financiering is. Check in gesubsidieerde of nulrente lening samen met mogelijke rechtstreekse geldelijke subsidies. Heel vaak bieden de steunregelingen advies, informatie of gesubsidieerd advies. Het is echter belangrijk op te merken dat er een sterke concurrentie is voor subsidies.

Het gebruik van een combinatie van deze alternatieven kan voor veel bedrijven een overweging zijn, afhankelijk van hun behoeften en omstandigheden. U kunt bijvoorbeeld uw eigen geld investeren in marktonderzoek; en zoek vervolgens externe investeerders om het risico te delen en van de bank te lenen om de aankoop van apparatuur en machines te financieren. Onderzoek zorgvuldig uw opties om de beste keuzes te maken wanneer u uw bedrijf start en laat groeien.