‘Zoom overdag, Houseparty’ s nachts ‘

By admin

Volgens Houseparty-CEO Sima Sistani is er ruimte in je leven voor meer dan slechts één app voor videoconferenties.

‘We gebruiken ook Zoom’, zei Sistani op CNBC’s ‘Closing Bell’.

‘Soms zeg ik: Zoom overdag, Houseparty’ s nachts. ‘

Houseparty – zoals Zoom en andere diensten voor videochat – heeft een dramatische toename van het gebruik gezien als gevolg van de pandemie van het coronavirus, die een golf van werk-van-huis-beleid en thuis-thuis-bestellingen heeft veroorzaakt. Hoewel Zoom oorspronkelijk was ontworpen voor zakelijk gebruik, is het een populaire manier geworden voor mensen om bijvoorbeeld virtuele happy hours met vrienden te hosten. Het bedrijf zegt dat de dagelijkse gebruikers zijn gestegen van ongeveer 10 miljoen in december tot 200 miljoen in maart.

“Ik denk dat er allemaal verschillende toepassingen zijn, en ik vind het geweldig om te zien dat mensen videochat gebruiken om verbonden te blijven”, zei Sistani.

“Het gaat om die spontane saamhorigheid”, legde ze uit. “Je definieert vooraf je vriendengroep en als je een vrij moment hebt, open je gewoon de app en laat je vrienden weten dat je er bent.”

Sistani, mede-oprichter van Houseparty die in maart 2019 CEO werd, zei dat ze de app onlangs heeft gebruikt om contact te houden met haar jongere broer, die arts is.

‘Hij is tien jaar jonger dan ik en hij kan op geen enkele manier een telefoontje beantwoorden’, zei ze. ‘Maar als hij een melding ziet, is de kans veel groter dat hij er gewoon in springt, geen agenda voelt … Het is de manier waarop we gedurende deze tijd verbonden kunnen blijven.’

Sistani, die bij Yahoo en Tumblr heeft gewerkt, heeft ook vermeende beveiligingsinbreuken op Houseparty aangepakt. Het bedrijf bood vorige maand een “premie-beloning” van $ 1 miljoen aan als reactie op wat het een “lastercampagne” noemde.

‘Het zijn valse geruchten. Houseparty is veilig. Het is veilig. Er is nooit een inbreuk gepleegd’, zei ze.

Het bedrijf is afgelopen juni overgenomen door het particuliere Epic Games, de makers van Fortnite.