FINANCIEEL.com

XRP-munt stijgt na enorme overwinning voor Ripple in zijn zaak tegen de SEC

XRP-munt stijgt na enorme overwinning voor Ripple in zijn zaak tegen de SEC

Een visuele weergave van de digitale cryptocurrency, XRP.

S3studio |

van rimpeling XRP token steeg donderdag nadat een rechter in het zuidelijke district van New York oordeelde dat het “niet noodzakelijkerwijs een beveiliging op het eerste gezicht is”.

Volgens Coin Metrics was de prijs van XRP vorig jaar 71% hoger met ongeveer 80 cent per munt. Het nieuws gaf hoop aan crypto-investeerders, die opgelucht ademhaalden dat ook andere altcoins misschien toch niet als effecten worden beschouwd. Veelhoeken matisch token won 17,82%. Litecoin en de Solana sprong 18,35%, en van Cardano token ging 20,31% vooruit. Bitcoin En ether kreeg ook een boost, met een stijging van respectievelijk meer dan 4% en 6%.

“De arresten van vandaag zijn een enorme stap voorwaarts voor de industrie”, zegt Chris Martin, hoofd onderzoek bij Amberdata, tegen CNBC. “Door te oordelen dat XRP geen beveiliging is, beginnen we duidelijkheid te krijgen over wat een beveiliging is en wat een grondstof is – de SEC zal hun tactiek moeten herzien in verschillende van hun lopende zaken en ik verwacht dat dit oordeel verschillende andere tokens als niet-effecten.”

Coinbase, dat XRP eerder van zijn handelsplatform had gehaald, getweet op donderdagmiddag dat het nu weer handel in het activum zou toestaan. Tweeling gezegd het is “het verkennen van de notering van XRP voor zowel spot- als derivatenhandel.”

“Het oordeel dat institutionele verkopen van XRP door Ripple effecten zijn, heeft ook enorme implicaties voor de industrie, met verschillende ICO’s die nu waarschijnlijk in de schijnwerpers staan”, voegde Martin toe.. “Voor beurzen die zijn betrapt in lopende SEC-zaken, is het niet duidelijk hoe dit oordeel hen zal beïnvloeden – ze zijn voor het grootste deel alleen betrokken geweest bij secundaire verkopen. Maar zoals we vandaag kunnen zien aan de prijzen, is de markt erg optimistisch over de oordelen .”

Aandelengrafiek IcoonAandelengrafiek pictogram

inhoud verbergen

XRP stijgt nadat de rechter oordeelt dat het geen beveiliging is

Het nieuws markeert het einde van een drie jaar durende strijd tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission – hoewel de beslissing van vandaag in een rechtszaak kwam en de kans groot is dat tegen sommige van deze bevindingen beroep zal worden aangetekend en deze kunnen worden teruggedraaid. In 2020 klaagde de SEC Ripple aan wegens het overtreden van de Amerikaanse effectenwetten door XRP te verkopen zonder het eerst bij het bureau te registreren.

De beslissing werd algemeen gezien als een belangrijke hindernis die in de tweede helft van 2023 moet worden genomen, aangezien crypto-activa nog steeds kampen met een uitdagende macro-economische omgeving en de afgelopen weken onder enorme druk van Amerikaanse regelgevers hebben gestaan, met als hoogtepunt rechtszaken aangespannen door de SEC tegen Coinbase en Binance in juni.

Muntbasis de aandelen waren voor het laatst met meer dan 24% gestegen na de uitspraak over optimisme dat het bedrijf zou kunnen zegevieren in zijn eigen strijd met de SEC. Robin Hood En Blok, die beide crypto-handelsdiensten aanbieden, stegen respectievelijk met 4,3% en 7%. Bitcoin-proxy Microstrategie won bijna 12%. Mijnwerkers stegen percentages met dubbele cijfers.

Een complexe uitspraak

Beleggers zijn optimistisch over de uitspraak van donderdag, maar het is geen duidelijke overwinning. Het idee dat XRP duidelijk geen beveiliging is, is verkeerd, volgens Stephen Palley, een partner bij Brown Rudnick.

Toch, voegde hij eraan toe, “als ik een XRP-houder was, zou ik nu gelukkig zijn.”

De uitspraak was verdeeld in drie reeksen feitelijke omstandigheden rond de verkoop van XRP: institutionele verkoop, programmatische verkoop en “andere uitkeringen”, zoals werknemersvergoedingen.

De rechtbank koos de kant van de SEC als het ging om “Ripple’s institutionele verkoop van XRP aan geavanceerde individuen en entiteiten”, en zei dat het effectentransacties waren en een investering van geld vormden. Ripple won echter als het ging om “programmatische” verkopen, of verkopen via handelsalgoritmen, evenals andere distributies.

“Na rekening te hebben gehouden met de economische realiteit en de totaliteit van de omstandigheden, concludeert de rechtbank dat Ripple’s programmatische verkoop van XRP niet het aanbod en de verkoop van investeringscontracten vormde”, terwijl de “andere uitkeringen” niet de “‘investering van geld’ als onderdeel van de transactie of regeling’, aldus de indiening.

Palley benadrukte een ander belangrijk probleem: of cryptobeurzen zoals Coinbase zich al dan niet als effectenbeurzen moeten registreren. De SEC is duidelijk geweest dat de meeste verhandelde crypto-activa als effecten moeten worden beschouwd. De rechtbank kwam echter niet tot een conclusie over de zaak, wat weer een overwinning was voor Ripple, zei Palley.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert