Xpeng Motors lanceert elektrische auto P5 Lidar om Tesla in China te evenaren

By Jernst van Waal

Xpeng Motors lanceert de P5 sedan tijdens een evenement in Guangzhou, China op 14 april 2021. De P5 is het derde productiemodel van Xpeng en beschikt over de zogenaamde Lidar-technologie.

Arjun Kharpal | CNBC

GUANGZHOU, China – De Chinese fabrikant van elektrische voertuigen Xpeng Motors heeft woensdag de P5 gelanceerd, een sedan met nieuwe zelfrijdende functies, omdat hij vooruit wil racen op de uiterst competitieve automarkt van China.

De P5, het derde productiemodel van Xpeng en de tweede sedan na de P7, voegt nog een concurrent toe aan Tesla’s Model 3 in China’s steeds drukker wordende veld van elektrische autofabrikanten.

Het Chinese bedrijf, een rivaal van de binnenlandse spelers Nio en Li Auto, zei dat het zijn prijzen bekend zal maken op de Shanghai Auto Show op 19 april.

Maar in een interview met CNBC op woensdag zei Xinzhou Wu, vice-president verantwoordelijk voor autonoom rijden bij Xpeng, dat de P5 lager geprijsd zal zijn dan de P7.

“Voor deze prijsklasse met de functies die we in de auto hebben gestopt, denk ik dat het behoorlijk aantrekkelijk zal zijn voor onze klanten”, zei hij.

De P7 begint vanaf 229.900 yuan ($ 35.192) na subsidies. Ter vergelijking: Tesla’s Model 3 in China begint bij 249.900 yuan.

Wu zei dat de P5 in het derde of vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar zou zijn voor klanten in China. Xpeng is ook uitgebreid naar Noorwegen, de eerste internationale markt. Wu zei dat het bedrijf zijn voetafdruk in Noord-Europa zal uitbreiden en dat de P5 daar uiteindelijk zal worden gelanceerd. Hij gaf geen tijdlijnen voor wanneer dit zou kunnen gebeuren.

Driverloze technologie

Xpeng heeft geprobeerd de vooruitgang van zijn zelfrijdende functies te stimuleren om zich te onderscheiden van zijn concurrenten.

De P5 is uitgerust met zogenaamde Lidar, ofwel Light Detection and Ranging-technologie. Lidar-systemen zenden lasers uit die terugkaatsen en de afstand kunnen meten. Die terugkerende stralen worden verwerkt door een algoritme om een ​​driedimensionale weergave van omringende objecten te creëren – een sleuteltechnologie voor autonome voertuigen om hun omgeving te begrijpen.

Xpeng beweert dat Lidar de P5 kan helpen voetgangers, fietsers en scooters te onderscheiden, evenals wegwerkzaamheden – zelfs ‘s nachts en bij weinig licht.

Woensdag bracht de Chinese autofabrikant ook een nieuwe versie van uit XPILOT, de zogenaamde geavanceerde rij-assistentie systeem (ADAS). Dit verwijst naar een systeem met enkele autonome functies, maar waarvoor nog steeds een stuurprogramma nodig is.

XPILOT 3.5 zal een bijgewerkte versie hebben van een functie genaamd Navigation Guided Pilot of NGP, waarmee gebruikers autonoom taken kunnen uitvoeren zoals het wisselen van rijstrook of het inhalen van auto’s. Sommige van deze functies werken voor het eerst op stadswegen. Eerder was NGP alleen bedoeld voor snelwegen.

Xpeng’s XPILOT is een poging om te concurreren met Tesla’s eigen ADAS-systeem genaamd Autopilot, evenals andere rivalen zoals Nio met zijn Nio Pilot.

“In P7 hebben we NGP gelanceerd … alleen op snelwegen. Maar rijden op de snelweg neemt slechts 10% van de rijtijd van mensen in beslag. De technologie en de mogelijkheden naar steden kunnen brengen is erg belangrijk om de functie bruikbaarder en aantrekkelijker te maken voor Chinezen. klanten, “zei Wu.

In de stad zei Wu dat de situatie “exponentieel” moeilijker werd, daarbij verwijzend naar uitdagingen om ervoor te zorgen dat de auto objecten op zijn pad nauwkeurig en betrouwbaar kan herkennen. “Wij geloven met Lidar… het zal ons helpen om ons doel veel sneller te bereiken en geeft ons een voorsprong op onze concurrenten.”

Concurrentie wordt warmer

De Chinese markt voor elektrische auto’s zal dit jaar naar verwachting aantrekken met naar verwachting 1,9 miljoen verkochte exemplaren, een groei van 51% op jaarbasis, aldus onderzoeksbureau Canalys.

Verschillende prikkels van de overheid, zoals subsidies, hebben ertoe bijgedragen dat China de grootste markt voor elektrische auto’s ter wereld is geworden. Daarmee zijn een aantal start-ups snel gegroeid zoals Xpeng, Nio en Li Auto.

Maar deze spelers concurreren met traditionele autofabrikanten die hun capaciteiten voor elektrische voertuigen vergroten, en met andere technologiebedrijven die de strijd aangaan.

De Chinese zoekgigant Baidu werkte samen met Geely om een ​​zelfstandig bedrijf voor elektrische auto’s op te richten, terwijl smartphonegigant Xiaomi plannen aankondigde om een ​​bedrijf in elektrische auto’s te lanceren.

Vorig jaar leverde Xpeng 27.041 voertuigen af, meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2019. Ter vergelijking: Tesla’s Model 3 alleen al verkocht in 2020 meer dan 137.000 exemplaren in China.

Wu zei dat Xpeng veel technologie heeft ontwikkeld waarvan hij gelooft dat het het bedrijf een voorsprong geeft.

“We zijn zeker een stap, een paar stappen vooruit, weet je in vergelijking met de meeste van onze concurrenten. We zijn er dus vrij zeker van dat we deze race kunnen winnen, zelfs met meer nieuwkomers in deze ruimte,” vertelde Wu aan CNBC.

“Wij zijn van mening dat met dit soort focus op de Chinese markt, Chinese klanten, Chinese wegomstandigheden en ook de verschillende technologieën die we samenbrengen om de technologie beter af te stemmen op de Chinese markt, ik denk dat we een voorsprong hebben in vergelijking met Tesla in de Chinese markt. “