Xpeng lanceert XPILOT 3.5 semi-autonome rijfuncties

By Jernst van Waal

Een nieuwe Xpeng P7-auto wordt getoond in de flagshipstore van Xpeng Motors in een winkelcentrum. Xpeng P7 is een van de twee populaire modellen van Xpeng-motoren.

Zhang Peng | LichtRaket | Getty Images

GUANGZHOU, China – De Chinese start-up voor elektrische auto’s Xpeng heeft updates uitgebracht voor zijn semi-autonome rijsysteem omdat het zijn uitdaging voor Tesla in China lijkt aan te gaan.

Xpeng heeft XPILOT 3.5 uitgebracht, de nieuwste versie van zijn geavanceerde rijhulp systeem of ADAS. Dit verwijst naar een rijsoftwaresysteem met enkele autonome functies, maar waar nog steeds een bestuurder nodig is.

Met XPILOT 3.5 lanceert het bedrijf een functie genaamd City NGP, wat staat voor navigatie geleide piloot. Met het systeem kunnen Xpeng-auto’s van rijstrook wisselen, versnellen of vertragen, auto’s inhalen en snelwegen op- en afrijden. Voorheen was het systeem alleen ontworpen voor snelwegen, maar nu zal Xpeng deze functie vrijgeven voor het rijden in steden.

XPILOT 3.5 zal beschikbaar zijn voor eigenaren van Xpeng’s P5-auto, die dit jaar werd gelanceerd. De upgrade wordt in de eerste helft van 2022 uitgerold naar klanten.

Xpeng kondigde ook details aan van de volgende generatie ADAS genaamd XPILOT 4.0. Het bedrijf zei dat het de hardware heeft geüpgraded die XPILOT 4.0 zal aandrijven en functies zal bevatten, waaronder het inschakelen van het voertuig tot geassisteerd parkeren.

XPILOT 4.0 staat gepland voor uitrol in de eerste helft van 2023.

XPILOT is Xpeng’s rivaal van Tesla’s ADAS genaamd Autopilot. De concurrentie op de Chinese markt voor elektrische voertuigen blijft toenemen. Autofabrikanten willen functies en voertuigen lanceren om zich te onderscheiden en op te vallen in een steeds drukker wordende markt.

Xpeng lanceerde ook een nieuwe oplader voor zijn auto’s. Het bedrijf zegt dat met slechts vijf minuten opladen met de nieuwe lader, de accu van de auto een bereik heeft van 200 kilometer.