FINANCIEEL.com

X, Snap en Discord gedagvaard door wetgevers over kinderuitbuiting

X, Snap en Discord gedagvaard door wetgevers over kinderuitbuiting

Linda Yaccarino, CEO, X/Twitter spreekt op het podium tijdens Vox Media’s 2023 Code Conference in The Ritz-Carlton, Laguna Niguel op 27 september 2023 in Dana Point, Californië.

Jerod Harris | Getty Images Entertainment |

Wetgevers zeiden maandag dat ze dagvaardingen hebben uitgevaardigd aan de CEO’s van X, Snap en Discord om de leidinggevenden te dwingen te getuigen tijdens een hoorzitting over online seksuele uitbuiting van kinderen.

Sens. Dick Durbin, D-Ill., en Lindsey Graham, R-SC, zeiden dat ze de dagvaardingen aan de leidinggevenden hadden uitgevaardigd na “herhaalde weigeringen om te verschijnen gedurende verschillende weken van onderhandelingen.”

“Sinds het begin van dit congres heeft onze commissie zich verenigd rond een belangrijke, tweeledige kwestie: het beschermen van kinderen tegen de gevaren van de onlinewereld”, schreven de senatoren in een gezamenlijke verklaring. “Het staat bovenaan de gedachten van elke ouder, en het onvermogen van Big Tech om zichzelf te controleren ten koste van onze kinderen kan niet onbeantwoord blijven.”

De senatoren zeiden dat de Senaatscommissie voor Justitie de hulp nodig had van de US Marshals Service om persoonlijk de dagvaardingen aan Discord en X uit te dienen, wat zij typeerden als “een opmerkelijke afwijking van de gebruikelijke praktijk.”

“Tijdens onze hoorzitting in februari over het beschermen van de online veiligheid van kinderen hebben we Big Tech beloofd dat ze de kans zouden krijgen om hun falen in het beschermen van kinderen uit te leggen”, schreven Durbin en Graham. “Nu is die kans. Het horen van de CEO’s van enkele van ’s werelds grootste socialemediabedrijven zal bijdragen aan de inspanningen van het Comité om de crisis van online seksuele uitbuiting van kinderen aan te pakken.”

Wifredo Fernandez, hoofd van de Amerikaanse en Canadese overheidszaken bij X, voorheen Twitter, vertelde CNBC in een verklaring dat het bedrijf “in goed vertrouwen heeft gewerkt om deel te nemen aan de hoorzitting van de rechterlijke commissie over kinderbescherming online, aangezien veiligheid onze topprioriteit is bij X.”

“Vandaag maken we onze bijgewerkte beschikbaarheid bekend om deel te nemen aan een hoorzitting over deze belangrijke kwestie”, zei Fernandez.

Discord en Snap reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

De senatoren zeiden dat ze ook met hem hebben gecommuniceerd Meta en TikTok. Ze zeiden dat ze verwachten dat Meta-CEO Mark Zuckerberg en TikTok’s Shou Zi Chew vrijwillig zullen getuigen tijdens de hoorzitting van 6 december.

HORLOGE: CNBC’s volledige interview met Linda Yaccarino, CEO van X Corp

Bekijk het volledige interview van CNBC met X Corp. CEO Linda Yaccarino op de rebranding van Twitter en meer

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert