Site icon Financieel.com

WHO-chef waarschuwt dat het besmettingspercentage tot dusver het hoogste niveau nadert

Directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woont een persconferentie bij die wordt georganiseerd door de Geneva Association of United Nations Correspondents (ACANU) tijdens de uitbraak van COVID-19, veroorzaakt door het nieuwe coronavirus, op 3 juli 2020 op het hoofdkantoor van de WHO in Genève.

STOF COFFRINI | AFP | Getty-afbeeldingen

LONDEN – Het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie zei vrijdag dat een alarmerende trend van toenemende Covid-gevallen ertoe heeft geleid dat wereldwijde infecties nu het hoogste niveau sinds het begin van de pandemie naderen.

“Over de hele wereld blijven het aantal gevallen en sterfgevallen zorgwekkend toenemen”, zei directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus van de WHO in een briefing over Papoea-Nieuw-Guinea en het westelijke deel van de Stille Oceaan.

“Wereldwijd is het aantal nieuwe gevallen per week de afgelopen twee maanden bijna verdubbeld. Dit nadert het hoogste aantal infecties dat we tot dusver tijdens de pandemie hebben gezien”, vervolgde hij.

“Sommige landen die voorheen wijdverspreide overdracht hadden vermeden, zien nu een sterke toename van het aantal infecties”, zei Tedros, waarbij hij Papoea-Nieuw-Guinea als een voorbeeld noemde.

Tedros zei dat het gezondheidsagentschap van de Verenigde Naties de evolutie van de coronaviruscrisis zou blijven beoordelen en “het advies dienovereenkomstig zou aanpassen”.

Onder internationale gezondheidsvoorschriften zei Tedros dat de noodcommissie van de WHO donderdag bijeenkwam en dat hij verwachtte hun advies op maandag te ontvangen.

“Wereldwijd blijft onze boodschap aan alle mensen in alle landen hetzelfde. We hebben allemaal een rol te spelen bij het beëindigen van de pandemie”, zei hij.

Volgens gegevens van de Johns Hopkins University zijn tot op heden wereldwijd meer dan 139 miljoen gevallen van Covid gemeld, met 2,9 miljoen doden.

De WHO verklaarde het coronavirus op 11 maart vorig jaar tot een wereldwijde pandemie.

Exit mobile version