FINANCIEEL.com

WeWork vraagt ​​faillissement aan

WeWork vraagt ​​faillissement aan

Het WeWork-logo wordt op 8 augustus 2023 buiten een gebouw voor gedeelde commerciële kantoorruimte in Los Angeles, Californië getoond. Het omstreden kantorendeelbedrijf WeWork waarschuwde op 8 augustus de Amerikaanse toezichthouders dat het zich zorgen maakt over zijn voortbestaan. Onder verwijzing naar financiële verliezen, geldbehoeften en een daling van het aantal lidmaatschappen zei WeWork in een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC) dat er “substantiële twijfel bestaat over het vermogen van het bedrijf om door te gaan als een going concern.” (Foto door Patrick T. Fallon / AFP) (Foto door PATRICK T. FALLON/AFP via Getty Images)

Patrick T. Fallon | Afp |

Bedrijf voor het delen van kantoren We werken heeft maandag bij de federale rechtbank van New Jersey een faillissementsbescherming aangevraagd volgens Hoofdstuk 11, waarbij werd gezegd dat het overeenkomsten had gesloten met de overgrote meerderheid van de houders van verzekerde obligaties en dat het van plan was de “niet-operationele” huurcontracten te beperken.

De faillissementsaanvraag is beperkt tot de locaties van WeWork in de VS en Canada, aldus het bedrijf in een persbericht. Volgens een faillissementsaanvraag rapporteerde het bedrijf schulden variërend van $ 10 miljard tot $ 50 miljard.

“Ik ben zeer dankbaar voor de steun van onze financiële belanghebbenden terwijl we samenwerken om onze kapitaalstructuur te versterken en dit proces te versnellen via de Restructuring Support Agreement”, zei WeWork-CEO David Tolley in een persbericht. “We blijven ons inzetten om te investeren in onze producten, diensten en een team van medewerkers van wereldklasse om onze gemeenschap te ondersteunen.

WeWork heeft de afgelopen jaren te maken gehad met een van de meest spectaculaire bedrijfsfaillissementen in de recente Amerikaanse geschiedenis. Het bedrijf werd in 2019 gewaardeerd op 47 miljard dollar in een ronde onder leiding van Masayoshi Son’s SoftBank en probeerde vijf jaar geleden naar de beurs te gaan, maar slaagde daar niet in.

De pandemie veroorzaakte nog meer pijn omdat veel bedrijven hun huurcontracten abrupt opzegden, en de economische inzinking die daarop volgde zorgde ervoor dat nog meer klanten hun deuren moesten sluiten.

In een aanvraag bij de toezichthouders van augustus werd bekendgemaakt dat faillissement een probleem zou kunnen zijn.

WeWork debuteerde in 2021 via een speciaal acquisitiebedrijf, maar heeft sindsdien ongeveer 98% van zijn waarde verloren. Het bedrijf kondigde medio augustus een omgekeerde aandelensplitsing van 1 op 40 aan om de aandelenhandel weer boven de $ 1 te krijgen, een vereiste om de notering op de New York Stock Exchange te behouden.

De WeWork-aandelen waren gedaald tot een dieptepunt van ongeveer 10 cent en werden verhandeld tegen ongeveer 83 cent voordat het aandeel maandag werd stopgezet.

Voormalig CEO en mede-oprichter Adam Neumann zei dat de indiening “teleurstellend” was.

“Het is voor mij een uitdaging geweest om vanaf de zijlijn toe te kijken sinds 2019, omdat WeWork er niet in is geslaagd te profiteren van een product dat vandaag de dag relevanter is dan ooit tevoren”, zei Neumann in een verklaring aan CNBC. “Ik geloof dat een reorganisatie, met de juiste strategie en het juiste team, WeWork in staat zal stellen succesvol te ontstaan.”

Nog in september zei het bedrijf dat het actief bezig was met het heronderhandelen van huurcontracten en dat het ‘here to stay’ was. Volgens de effectenregistratie had het bedrijf bijna 16 miljard dollar aan langlopende leaseverplichtingen.

Volgens de wettelijke documenten huurt het bedrijf miljoenen vierkante meter kantoorruimte op 777 locaties over de hele wereld.

WeWork heeft Kirkland & Ellis en Cole Schotz ingeschakeld als juridische adviseurs. PJT Partners zal fungeren als investeringsbank, met steun van C Street Advisory Group en Alvarez & Marsal.

Dit is het laatste nieuws. Kom later terug voor updates.

Ari Levy van CNBC heeft bijgedragen aan dit rapport.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert