FINANCIEEL.com

Wetgevers onderzoeken de samenwerking tussen Ford en de Chinese batterijleverancier CATL

Wetgevers onderzoeken de samenwerking tussen Ford en de Chinese batterijleverancier CATL

Jim Farley, CEO van Ford, kondigt op een persconferentie aan dat Ford Motor Company op 13 februari 2023 in Romulus, Michigan, gaat samenwerken met ’s werelds grootste batterijfabrikant, een in China gevestigd bedrijf genaamd Contemporary Amperex Technology, om een ​​batterijfabriek voor elektrische voertuigen op te zetten in Marshall, Michigan.

Bill Pugliano | Getty Images Nieuws |

DETROIT – Amerikaanse wetgevers proberen een licentieovereenkomst tussen Ford-motor en het in China gevestigde CATL waarmee de autofabrikant batterijcellen kan produceren die zijn ontwikkeld door de wereldwijde leverancier in een geplande fabriek van $ 3,5 miljard in Michigan.

In een brief die donderdag gericht was aan Jim Farley, CEO van Ford, eisten de voorzitters van de House Select Committee van de Chinese Communistische Partij (CCP) en de House Ways and Means Committee dat de autofabrikant een kopie van de licentieovereenkomst en alle communicatie over de deal tussen de twee bedrijven en tussen Ford en de Biden-administratie met betrekking tot mogelijke belastingverminderingen.

De brief zet ook vraagtekens bij het aantal Amerikanen dat de fabriek in dienst zal nemen in vergelijking met Chinese arbeiders; of de deal in aanmerking moet komen voor federale belastingfinanciering; CATL’s mogelijke connecties met dwangarbeid; en of de deal inderdaad helpt om de afhankelijkheid van het land van China te verminderen voor onderdelen en materialen voor elektrische voertuigen.

De fabriek in Michigan gaat naar verwachting in 2026 open en biedt werk aan ongeveer 2.500 mensen, aldus de autofabrikant in Detroit. Het zal nieuwe lithium-ijzerfosfaatbatterijen of LFP produceren, in tegenstelling tot duurdere nikkel-kobalt-mangaanbatterijen, die het bedrijf momenteel gebruikt. De nieuwe batterijen zullen naar verwachting verschillende voordelen bieden tegen lagere kosten, waardoor Ford wordt geholpen bij het verhogen van de EV-productie en winstmarges.

Ford volgt EV-leider Tesla bij het gebruik van LFP-batterijen in een deel van zijn voertuigen, deels om de hoeveelheid kobalt te verminderen die nodig is om batterijcellen en hoogspanningsbatterijen te maken.

Enkele honderden van de voorgestelde 2.500 banen die door Ford worden beheerd, zullen worden bemand door CATL-medewerkers uit China totdat de licentieovereenkomst in 2038 afloopt, aldus de brief.

“Inderdaad, hoewel de leidinggevenden van het voorgestelde project in de VS gevestigde Ford-medewerkers zullen zijn, lijkt het erop dat het project zal vertrouwen op CATL-medewerkers uit de VRC om de activiteiten op de lange termijn voort te zetten”, schreven de wetgevers.

Jim Farley, CEO van Ford, in een batterijlaboratorium voor de autofabrikant in een buitenwijk van Detroit, waar hij een nieuwe batterijfabriek van $ 3,5 miljard voor elektrische voertuigen in de staat aankondigt om lithium-ijzerfosfaatbatterijen te produceren, 13 februari 2023.

Michael Wayland/CNBC

Ford heeft de deal sinds de aankondiging in februari onvermurwbaar verdedigd door te zeggen dat het simpelweg licenties verleent voor de processen van het bedrijf voor zijn vestiging op het platteland van Michigan, dat een volledige dochteronderneming zal zijn die duizenden banen in de VS zal creëren.

Ford-woordvoerder TR Reid zei vrijdag dat het bedrijf de brief bekijkt, maar weigerde direct commentaar te geven op het bericht.

“Over het algemeen klopt veel van wat er over dit project is gezegd en geïmpliceerd niet. In plaats van deze batterijen te kopen van leveranciers in Azië – zoals andere autofabrikanten vandaag doen – investeren we $ 3,5 miljard om ze te maken in een fabriek die is gebouwd en wordt gerund door een volledige dochteronderneming van Ford, waardoor 2.500 nieuwe Amerikaanse banen worden gecreëerd. Dit is goed voor klanten, goed voor het land en goed voor ons bedrijf, “zei hij in een verklaring per e-mail.

Bedrijfsfunctionarissen hebben gezegd dat ze verwachten dat de batterijcellen die in de fabriek worden geproduceerd, in aanmerking komen voor federale stimulansen onder de Inflation Reduction Act van de Biden-regering.

IRA-prikkels voor in eigen land geproduceerde batterijcellen omvatten kredieten van $ 35 per geproduceerde kilowattuur en $ 10 per module. Ford zei in mei dat het verwacht dat de fabriek een jaarlijkse productie van ongeveer 42 gigawattuur zal hebben zodra deze volledig operationeel is.

Chinese banden

De band tussen Ford en CATL is eerder bekritiseerd door enkele Republikeinse wetgevers, zoals senator Marco Rubio en vertegenwoordiger Jason Smith, voorzitter van de House Ways and Means Committee. Smith ondertekende de brief van donderdag samen met afgevaardigde Mike Gallagher.

Gallagher, voorzitter van de House Select Committee van de CCP, heeft verschillende onderzoeken geleid naar de zakelijke belangen van de VS en China. De Republikein uit Wisconsin zette onlangs vraagtekens bij de gretigheid van Amerikaanse bedrijven om samen te werken met Chinese bedrijven in het licht van de vermeende mensenrechtenschendingen en militaire campagnes van de Chinese Communistische Partij.

“Je neemt het op tegen de CCP als je zakenpartner als je zaken doet in China”, zei Gallagher eerder deze week tegen verslaggevers. “Voor mij is de veel fundamentelere vraag waarom zoveel Amerikaanse bedrijven en vermogensbeheerders de CCP als zakenpartner willen?”

House Majority Leader Kevin McCarthy (R-CA) praat met verslaggevers na zijn verkiezing tot House Minority Leader voor het volgende congres met Rep. Jason Smith (R-MO) (L) en House Majority Whip Steve Scalise (R-LA) in het Longworth House Office Building op Capitol Hill, 14 november 2018 in Washington, DC.

Chip Somodevilla |

Smith stuurde eerder in april een brief naar Farley waarin hij informatie vroeg over de deal met CATL, formeel Contemporary Amperex Technology Co genaamd.

CATL heeft ook banden met Xinjiang Lithium via zijn voormalige senior manager Guan Chaoyu, die het merk kocht via een commanditaire vennootschap nadat CATL stilletjes 23,6% van zijn eigendomsbelang had afgestoten kort nadat de licentieovereenkomst was aangekondigd.

“Xinjiang Lithium – dat ernaar streeft de grootste lithiumcarbonaatproducent ter wereld te worden – is via volledige dochterondernemingen en andere relaties verbonden met bedrijven die zich bezighouden met door de staat gesponsorde programma’s voor arbeidsoverdracht in de Xinjiang-regio”, schreven de wetgevers. “De arbeiders in deze programma’s worden in veel gevallen ‘rechtstreeks overgeplaatst van kampen naar fabrieken’ en ‘onderworpen aan constant toezicht’.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert