FINANCIEEL.com

Werknemers in Singapore willen op afstand blijven, maar werkgevers grijpen terug op flexibiliteit

Werknemers in Singapore willen op afstand blijven, maar werkgevers grijpen terug op flexibiliteit

Toen het IT-bedrijf waar ze voor werkte werknemers vroeg om in april “minstens drie keer” per week naar kantoor te komen, was Samantha ontzet.

“De aanleiding was vooral samenwerking, maar veel medewerkers waren niet overtuigd”, aldus de 30-jarige Singaporees.

“Vooral omdat we verondersteld worden een datagedreven bedrijf te zijn, maar het bedrijf gaf geen gegevens dat terugkeer naar kantoor beter is dan thuiswerken.”

Ze voegde eraan toe dat het eerdere standpunt van het bedrijf was dat teams één keer per week persoonlijk bijeen zouden komen en dat werknemers kunnen beslissen op welke andere dagen ze naar kantoor willen terugkeren.

Oorlog tegen werken op afstand: Google treedt op tegen werknemers die thuiswerken

Het terugschroeven van werken op afstand werd een belangrijke drijfveer voor Samantha om die baan op te zeggen voor een andere die flexibiliteit bood.

“Ik denk van 9 tot 6 [in an office] is verouderd en werknemers moeten in staat worden gesteld om goede beslissingen te nemen en in hun eigen tijd te werken, zolang ze hun werk maar gedaan krijgen”, voegde ze eraan toe.

Volgens nieuwe gegevens van vacaturesite Indeed staat de houding van werkgevers ten opzichte van werken op afstand op gespannen voet met de voorkeuren van werkzoekenden in Singapore.

Terwijl werkende professionals “zeer geïnteresseerd” blijven in werken op afstand, waren werkgevers veel minder geneigd om “thuiswerken” te vermelden in vacatures, vertelde het banenportaal aan CNBC Make It.

In mei 2023 vermeldde 6,6% van de vacatures expliciet uitdrukkingen als “thuiswerken” of “werk op afstand” in hun functiebeschrijvingen.

Dat blijft ruim onder het niveau van 2021, dat in december een piek bereikte van bijna 12%.

Het zal interessant zijn om te zien of deze schijnbare kloof tussen werkgevers en werkzoekenden het vermogen van sommige werkgevers belemmert om in de toekomst geschikte kandidaten aan te trekken.

Callam Pickering

APAC senior econoom, Inderdaad

Daarentegen blijft de interesse van werkzoekenden in werken op afstand “hoog” met 3,5% van de zoekopdrachten, aldus Indeed. Termen als ‘fulltime’, ‘werk op afstand’ en vergelijkbare uitdrukkingen behoren ook consequent tot de populairste zoektermen van Singapore.

“Werkzoekenden blijven de flexibiliteit van werken op afstand waarderen”, zegt Callam Pickering, senior econoom Azië-Pacific bij Indeed.

“Het zal interessant zijn om te zien of deze schijnbare kloof tussen werkgevers en werkzoekenden het vermogen van sommige werkgevers belemmert om in de toekomst geschikte kandidaten aan te trekken.”

Hoe werken op afstand en hybride werken het kantoor hebben veranderd

Volgens het Global Talent Trends-rapport van LinkedIn geloven zeven van de tien leiders in APAC dat hun bedrijf “gedwongen zal worden om vooruitgang te boeken” op het gebied van flexibel werken.

“Het huidige economische klimaat veroorzaakt wat [companies] om de flexibiliteit en leer- en ontwikkelingsinitiatieven die tijdens de pandemie zijn geïntroduceerd, terug te trekken”, zegt Guy Berger, hoofdeconoom van LinkedIn.

Voor Samantha hoeft een baan met flexibiliteit niet ‘uitsluitend op afstand’ te zijn, maar moet het werknemers de keuze geven om te beslissen wanneer ze op kantoor willen zijn.

“Het hoeft niet volledig afgelegen te zijn, maar het is fijn om te weten dat je werkgever je vertrouwt, wat je op zijn beurt gelukkiger maakt en meer bereid om alles te doen voor het bedrijf,” voegde ze eraan toe.

Vacatures lopen terug

Het aantal vacatures in Singapore op het portaal neemt af, met een laagste niveau sinds september 2021.

Indeed zei dat het aantal vacatures in mei 2023 16,5% lager was dan een jaar geleden, wat de zevende achtereenvolgende maandelijkse daling betekent.

Uit gegevens bleek inderdaad dat er een “recente zwakte” is geconcentreerd in de gezondheidszorg. Zo daalden de vacatures voor apothekers- en tandartsfuncties de afgelopen drie maanden met respectievelijk 38% en 33%.

We verwachten dat het aantal vacatures gedurende de rest van het jaar zal blijven afnemen, in overeenstemming met de vertraging van de economische omstandigheden.

Callam Pickering

APAC senior econoom, Inderdaad

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert