Site pictogram Financieel.com

Werkloze claims in totaal 340.000, het laagste niveau sinds maart 2020

De eerste aanvragen voor werkloosheidsverzekeringen daalden vorige week tot het laagste niveau sinds maart 2020, een ander teken dat de arbeidsmarkt geleidelijk verbetert ten opzichte van het Covid-19-tijdperk, meldde het ministerie van Arbeid donderdag.

In de week eindigend op 28 augustus bedroegen de eerste aanvragen voor werklozen 340.000, vergeleken met de 345.000 Dow Jones-schatting. Dat is het laagste niveau voor initiële claims sinds 14 maart 2020, toen de eerste claims in totaal 256.000 bedroegen, net voordat de coronaviruspandemie een historische stormloop op de werkloosheidsuitkeringen veroorzaakte.

Het niveau van de eerste claims van vorige week werd met 1.000 verhoogd van 353.000 naar 354.000.

Het niveau van doorlopende claims, de maatstaf voor doorlopende uitkeringen, was 2,75 miljoen, een daling van 160.000 ten opzichte van het herziene niveau van de vorige week. De daling van het aantal doorlopende claims vertegenwoordigt ook het laagste niveau voor verzekerde werkloosheid sinds het begin van het Covid-tijdperk.

Economen die op zoek zijn naar nog robuustere banencreatie, hebben opgemerkt dat federale werkloosheidsuitkeringen, een vangnet voor degenen die tijdens de ergste pandemie van Covid-19 hun baan hebben verloren, op 6 september zullen aflopen. open in de VS, kunnen ouders eindelijk terugkeren naar het kantoor.

“Kortom, we hebben nu de laagste initiële claims voor claims en het laagste niveau van doorlopende claims sinds alles in maart vorig jaar is veranderd”, schreef Peter Boockvar, chief investment officer bij Bleakley Advisory Group. “Luister maar naar elk bedrijf dat wil uitbreiden en je zult verhalen horen over de moeilijkheid om posities te vinden, dus het is logisch dat claims blijven afnemen.”

“We zullen nu natuurlijk horen wat er de komende weken zal gebeuren als de klaslokalen opnieuw worden gevuld, hopelijk zonder incidenten, ouders weer aan het werk gaan en extra voordelen vervallen,” voegde hij eraan toe.

Het totale aantal aaneengesloten weken dat werd geclaimd voor uitkeringen in alle programma’s in alle staten voor de week die eindigde op 14 augustus was 12,19 miljoen, een stijging van 178.526 ten opzichte van de voorgaande week. In de vergelijkbare week van 2020 werden in alle programma’s wekelijks 29,75 miljoen aanvragen ingediend voor uitkeringen.

De gegevens over werkloosheidsaanvragen komen een dag eerder dan het uiterst belangrijke maandelijkse banenrapport van het Labour Department, een gedetailleerde update die Wall Street gebruikt als een graadmeter voor de bredere Amerikaanse arbeidsmarkt.

Dat rapport zal laten zien hoe de Amerikaanse arbeidsmarkt het in augustus verging. Economen verwachten dat Amerikaanse werkgevers vorige maand 720.000 loonlijsten hebben toegevoegd en dat het werkloosheidscijfer daalde van 5,4% naar 5,2%.

Word een slimmere belegger met CNBC Pro.
Ontvang aandelenselecties, analistenoproepen, exclusieve interviews en toegang tot CNBC TV.
Meld u aan om vandaag nog een gratis proefperiode te starten.

Mobiele versie afsluiten