Werkgevers die inhuren voor vaardigheden, geen ervaring, titels

Naarmate bedrijven zich aanpassen aan een post-pandemische toekomst, kan het vermogen van individuen om belangrijke vaardigheden aan te tonen belangrijker worden dan hun eerdere ervaring of functietitels.

Dat is volgens nieuwe inzichten van opinieleiders bij Microsoft en LinkedIn, die zeggen dat de snelle transformatie van bedrijven onder de pandemie de manier heeft veranderd waarop bedrijven hun personeel aannemen en ontwikkelen.

Vaardigheden zullen de nieuwe munteenheid zijn in de post-pandemische wereld.

Ahmed Mazhari

president en corporate vice president, Microsoft Azië

“Vaardigheden zullen de nieuwe valuta zijn in de post-pandemische wereld”, zei Ahmed Mazhari, de president van Microsoft Azië en de vice-president van het bedrijf, tegen CNBC Make It.

Door het coronavirus veroorzaakte lockdowns dwongen werkgevers om snel door 2020 te werken, nieuwe technologieën en flexibele manieren van werken te implementeren. Het resultaat was dat “vijf jaar versnelling plaatsvond in één jaar”, aldus Olivier Legrand, de algemeen directeur en vice-president van LinkedIn voor Azië-Pacific en China.

Nu willen werkplekken het bewijs dat werknemers het tempo van veranderingen kunnen bijhouden.

Op vaardigheden gebaseerde personeelswerving neemt toe

Het gebeurt inderdaad al.

Volgens LinkedIn was meer dan driekwart (77%) van de banen die dit jaar op het platform in Azië-Pacific werden geplaatst, gericht op vaardigheden die verder gaan dan branche-ervaring en specifieke functietitels. Ondertussen hebben individuen hun zelfontplooiing verdubbeld en hebben ze alleen al in 2020 43 miljoen uur besteed aan LinkedIn Learning.

“Het verhaal rond levenslang leren bestaat al een tijdje”, zei Legrand. “Maar ik denk dat de impact die de pandemie op banen had, het heeft verplaatst van een ‘nice’ to have tot een ‘must-have’. ”

Dat komt door de behoefte aan nieuwe vaardigheden – ook wel bekend als de vaardigheidskloof – en de nu multidisciplinaire aard van banen en bedrijfstakken.

“Elk bedrijf moet nadenken over zijn eigen versie van digitalisering, en dat vereist een geheel nieuwe reeks vaardigheden”, aldus Legrand.

De belangrijkste daarvan zijn technologiegerelateerde vaardigheden, zoals machine learning, softwareontwikkeling, digitale marketing en data-analyse. Niet-technische vaardigheden zoals leiderschap, projectmanagement en communicatie worden ook steeds belangrijker, voegde hij eraan toe.

De economie van Azië versnelt

Die verschuiving zou innovatie en, als gevolg daarvan, economische groei kunnen versnellen, vooral in Azië, zei Mazhari van Microsoft.

“De technische uitgaven als percentage van het BBP (bruto binnenlands product) zullen het komende decennium verdubbelen van 5% naar 10% wereldwijd”, zei Mazhari. “We zullen een groter deel van de versnelling zien (in Azië) … omdat onze groeipercentages hoger zijn.”

Er is genoeg kennis tussen Bing en Google. Wat je niet kunt krijgen, zijn vaardigheden.

Ahmed Mazhari

president en corporate vice president, Microsoft Azië

De International Data Corporation heeft voorspeld dat wereldwijde informatie- en communicatietechnologie de uitgaven zullen van 2021 tot 2023 jaarlijks met minstens 5% toenemen, aangezien bedrijven en landen hun achterstand inhalen na de pandemie.

Binnen de komende vijf tot tien jaar zullen nieuwe technologieën – zoals robotica, kunstmatige intelligentie en kunstmatige en virtuele realiteit – goed zijn voor 25% van die uitgaven, voegde het marktonderzoeksbureau toe.

“Veel landen zullen vele series van industrialisatie overslaan en technologische vooruitgang, ‘zei Mazhari, terwijl hij Azië beschreef als een mozaïek van technologische volwassenheid, met China aan de ene kant en Cambodja aan de andere kant.

“In die haasje-over zal de behoefte aan meer vaardigheden nog groter zijn dan nu.”

De volgende generatie voorbereiden

Het uitgestrekte continent met 4,3 miljard mensen heeft ook jongeren aan zijn zijde, zei Mazhari, erop wijzend dat de jonge beroepsbevolking zich snel kan aanpassen aan nieuwe technologieën.

Azië is de thuisbasis van enkele van ‘s werelds jongste mensen. In 2020 was de gemiddelde leeftijd van de Indiase bevolking 28,7 jaar oud, terwijl Maleisië 29,2 jaar oud was en Indonesië 31,1 jaar, volgens de Central Intelligence Agency. Dat is vergelijkbaar met 38,5 in de VS en 40,6 in het VK

Als zodanig moeten onderwijsinstellingen studenten gaan toerusten voor een op vaardigheden gerichte toekomst, zei hij.

Drazen_ | E + | Getty-afbeeldingen

“Er is genoeg kennis tussen Bing en Google”, zei hij, verwijzend naar de internetzoekmachines. “Wat je niet kunt krijgen, zijn vaardigheden.”

“Vaardigheidsinfusie zou de meest cruciale verschuiving zijn die de onderwijssystemen moeten maken, die regeringen behoorlijk aanzienlijk moeten doorvoeren.”

Om bij die overgang te helpen, beloofden Microsoft en LinkedIn vorig jaar om 25 miljoen mensen uit te rusten met nieuwe digitale vaardigheden via gratis online cursussen van Microsoft Learn, LinkedIn Learning en GitHub Learning Lab.

Tot op heden heeft het 30 miljoen mensen in 249 landen geholpen – van wie bijna zes miljoen in Azië, volgens Microsoft.

De bedrijven zijn nu van plan om in 2021 250.000 bedrijven te helpen een op vaardigheden gebaseerde aanwerving te vinden via nieuwe tools zoals LinkedIn Skills Path, waarmee werkgevers kandidaten kunnen screenen op basis van vaardigheden.

Legrand van LinkedIn zei dat dergelijke toegepaste beoordelingen de subjectiviteit van personeelsmanagers kunnen verminderen en de diversiteit en inclusie kunnen verbeteren.

Mis niet: Volgens LinkedIn zijn dit de snelstgroeiende banen in Zuidoost-Azië

Vind je dit verhaal leuk? Abonneer je op CNBC Make It op YouTube!

Plaats een reactie