WeRide, de Chinese start-up van zelfrijdende auto’s, haalt $ 310 miljoen aan financiering op

Een auto uitgerust met WeRide-technologie voor autonoom rijden in Guangzhou, China.

We rijden

GUANGZHOU, China – De Chinese start-up van zelfrijdende auto’s WeRide heeft $ 310 miljoen opgehaald in een nieuwe financieringsronde om zijn technologie te commercialiseren.

Yutong Group, een Chinees bedrijf dat bedrijfsvoertuigen produceert, waaronder elektrische bussen, leidt de financieringsronde.

Een aantal andere nieuwe investeerders sprongen aan boord, terwijl ook bestaande durfkapitaalfirma’s deelnamen.

WeRide heeft zijn waardering niet bekendgemaakt en weigerde commentaar te geven toen CNBC contact opnam.

Het in Guangzhou gevestigde bedrijf behoort tot een handvol bedrijven in China die wedijveren om een ​​leider te worden op het gebied van zelfrijdende autotechnologie. WeRide richt zich op het bouwen van de technologie waarmee voertuigen autonoom kunnen zijn in plaats van daadwerkelijk auto’s te produceren.

De financieringsronde van WeRide volgt op een geldinjectie in rivaal Pony.ai in november, waarbij de waardering van laatstgenoemde meer dan $ 5 miljard bedroeg. Andere bedrijven, waaronder zoekgigant Baidu, start-up AutoX en ride-hailing-bedrijf Didi, concurreren in dezelfde ruimte.

In een persbericht zei Tony Han, CEO van WeRide, dat de financiering en nieuwe investeerders het bedrijf de “strategische middelen zullen geven om het doel van het commercialiseren van zelfrijdende technologie” te verwezenlijken.

Eind 2019 lanceerde WeRide een robotaxiproject in Guangzhou en is sindsdien uitgebreid zodat gebruikers een ritje kunnen maken via de Amap-app van Alibaba. Het bedrijf zegt dat het vrijdag een proefoperatie voor “Mini Robobussen” zal starten.

WeRide’s CEO Han vertelde eerder aan CNBC dat hij voorspelt dat de grootschalige toepassing van robotaxis zal plaatsvinden tussen 2023 en 2025. Hij zei dat WeRide in 2025 geld zal gaan verdienen met het bedrijf.

Plaats een reactie