Weer aan het werk gaan is het ‘worst case scenario’

By Jernst van Waal

Wanneer u uitsluitend van uw beleggingen leeft, is een marktdaling het laatste wat u wilt zien. Maar voor Steve Adcock – die in 2016 op 35-jarige leeftijd met pensioen ging – zijn de huidige bearmarkt en mogelijke recessie geen reden tot ongerustheid.

Ondanks het feit dat zijn vermogen met meer dan $ 200.000 is gedaald – van $ 1,4 miljoen tot iets minder dan $ 1,2 miljoen sinds vorig jaar – heeft Adcock niet eens de mogelijkheid overwogen om weer fulltime aan het werk te gaan, of zelfs maar een bijzaak op te pakken.

“Absoluut, absoluut niet. Dat is nooit een beetje in mijn hoofd opgekomen”, zegt Adcock, die eerder 14 jaar in de informatietechnologie werkte. “Dat is het worstcasescenario.”

Ik zou niet teruggaan naar een baan, tenzij het absoluut noodzakelijk was. Ik zou veel verkopen [of stock].

Steve Adcock

vervroegd gepensioneerde

Adcock en zijn vrouw Courtney, een mede-vroeggepensioneerde, houden hun uitgaven laag en hebben een spaarrekening met twee jaar aan onkosten erop. Als de neergang van de markt langer zou duren, is hij bereid om een ​​aantal beleggingen uit hun pensioenfondsen te verkopen in plaats van weer aan het werk te gaan.

“Ik zou niet teruggaan naar een baan tenzij het absoluut noodzakelijk was. Ik zou veel verkopen” [of stock]”, zegt hij. “Ik zou waarschijnlijk niet [let my balance] meer dan $ 500.000 naar beneden gaan, maar ik zou het zo laag kunnen laten worden.”

Om nuchter te blijven terwijl de markt zakt, is het geheim van Adcock eenvoudig: besteed niet te veel tijd aan het kijken naar uw geld. Hij besteedt minder dan 30 minuten per maand aan het controleren van zijn rekeningsaldi, omdat hij niet van plan is zijn toewijzingen te wijzigen.

Bovendien besteedt Adcock niet graag veel tijd aan het kijken naar financieel nieuws. Het volgen van de dagelijkse ups en downs van de markt is een recept voor emotionele besluitvorming, zegt hij, en dat is precies wat hij niet wil doen.

“Uit de kern van het financiële nieuws blijven is een manier om onszelf op de been te houden”, zegt hij. “Dat helpt ons om intelligentere beslissingen te nemen die niet puur in financiële emoties zijn verpakt.”

In feite zegt Adcock dat het enige dat hij aan zijn beleggingen zou veranderen tijdens de huidige neerwaartse markt, is dat hij meer aandelen zou kopen als hij inkomsten zou krijgen.

“Voor veel mensen die een voltijdbaan hebben en goed geld verdienen, is dit absoluut, absoluut het moment om te kopen”, zegt hij. “In de afgelopen vier of vijf jaar denk ik niet dat er een beter moment is geweest om te kopen dan nu. Er zijn aandelen in de uitverkoop, je kunt er net zo goed van profiteren.”

Meld u nu aan: Word slimmer over uw geld en carrière met onze wekelijkse nieuwsbrief

Mis niet: Tony Hawk betreedt de wereld van NFT’s met ‘het grootste skatepark in de metaverse’