FINANCIEEL.com

Wat biedt de toekomst voor Rusland na de huurlingenopstand van de Wagner Group

Wat biedt de toekomst voor Rusland na de huurlingenopstand van de Wagner Group

De Russische Wagner Group veranderde van een relatief onbekende in een begrip nadat de leider, Yevgeny Prigozhin, een kortstondige gewapende opstand leidde die de Russische president Vladimir Poetin leek te verrassen.

“Dit heeft waarschijnlijk politieke schade toegebracht aan Poetin”, zegt George Beebe, directeur van Grand Strategy aan het Quincy Institute.

Oekraïne is niet de enige arena waarin de Wagner Group actief is. Wat er nu met deze andere ondernemingen gebeurt, blijft onduidelijk. De Wagner Group heeft verschillende zakelijke belangen in landen zoals de Centraal-Afrikaanse Republiek, en het zou voor de Russische staat moeilijk kunnen zijn om die inspanningen van de grond af te repliceren of over te nemen.

“De bronnen waar ze over het algemeen naar op zoek zijn, zijn edele metalen”, zegt Raphael Parens, een fellow bij het Eurasia Program van het Foreign Policy Research Institute. “Omdat het relatief eenvoudig te exporteren en relatief eenvoudig te smokkelen is.”

Bekijk de video hierboven om meer te weten te komen over wat er daarna komt voor de Wagner Group en of de Russische president Vladimir Poetin de gevolgen van de huurlingenopstand kan bedwingen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert