FINANCIEEL.com

Wat Apple’s grote gok op India betekent voor de toekomst van de technologiegigant

Wat Apple’s grote gok op India betekent voor de toekomst van de technologiegigant

Het duurde zeven jaar voordat Tim Cook India weer bezocht nadat hij in 2016 naar het snelgroeiende land was gereisd. Appel CEO bezocht New Delhi en Mumbai om twee flagshipstores te openen, één in elke stad.

“Apple-CEO Tim Cook reisde eerder dit jaar naar India om aanwezig te zijn bij de opening van die twee winkels in India, grotendeels vanwege de enorme kans die hij ziet in India”, zegt Angelo Zino, een senior analist bij CFRA. Onderzoek. “In veel opzichten geloven we dat India een vergelijkbare kans zal bieden als China, en ze vertegenwoordigen ook min of meer vergelijkbare markten.”

Apple produceert sinds 2017 oudere iPhone-modellen in India. In 2022 begon het bedrijf met het maken van de iPhone 14 in India, wat werd gezien als een grote verschuiving in zijn productiestrategie. Dat jaar werd ongeveer 3,5% van de iPhones ter wereld in India gemaakt. Apple wil daar uiteindelijk 25% van ’s werelds iPhones produceren.

“De belangrijkste factor achter de beslissing van Apple om hun productie te diversifiëren, was dat ze de impact zagen van sommige van deze verstoringen in China die te maken hadden met hun Covid-nulbeleid en een erkenning van hoe kwetsbaar ze waren als ze geen bredere bevoorradingsbasis”, zegt Willy Shih, professor managementpraktijk aan de Harvard Business School. “Zonder die bredere aanvoerbasis hadden ze productietekorten die hun verkoop beïnvloedden, wat ze misschien niet zo erg hadden geleden als ze meerdere bronnen hadden gehad.”

Het verplaatsen van meer iPhone-productie van China naar India klinkt op papier als een goed idee. In de echte wereld wordt het geplaagd door serieuze uitdagingen: talent vinden, infrastructuur uitbouwen en navigeren door een lappendeken van regelgeving. Apple wees het verzoek van CNBC om commentaar af.

Bekijk de video hierboven om erachter te komen waarom Apple inzet op India en de uitdagingen waarmee het wordt geconfronteerd terwijl het zijn productiebasis langzaam verschuift van China naar India.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert