FINANCIEEL.com

Walmart (WMT) winst Q3 2024

Walmart (WMT) winst Q3 2024

Walmart Donderdag overtrof Wall Street’s fiscale winstverwachtingen voor het derde kwartaal, omdat de verkopen stegen, maar de grote retailer sloeg een voorzichtige toon aan met zijn vooruitzichten nadat hij de consumentenbestedingen aan het eind van de periode zag verzwakken.

De aandelen van het bedrijf daalden donderdag in de premarket-handel nadat ze de dag ervoor een recordhoogte hadden bereikt. Walmart gaf een iets lager dan verwachte voorspelling voor het jaar, nu het kritieke kerstinkopenseizoen ingaat.

Het bedrijf verwacht voor dit jaar een aangepaste winst per aandeel van $6,40 tot $6,48, lager dan de $6,48 die analisten verwachten, maar hoger dan de eerdere bandbreedte. Walmart verwacht dat de geconsolideerde netto-omzet met 5% tot 5,5% zal stijgen, ook een stijging ten opzichte van het eerdere aanbod.

De inflatie is ook afgenomen – en voor sommige categorieën heeft deflatie vaste voet aan de grond gekregen – een trend die het winkelend publiek van Walmart zou kunnen helpen, maar de omzet van het bedrijf zou schaden. De prijzen van sommige kruidenierswaren blijven hoger, maar die voor zuivel, eieren, kip en zeevruchten zijn gedaald, aldus CEO Doug McMillon. Hij voegde eraan toe dat er opluchting komt voor klanten die op zoek zijn naar cadeaus voor de feestdagen.

De prijzen voor algemene goederen zijn blijven dalen, waardoor het bedrijf voor een ommekeer zorgde. De omzet is gedeeltelijk gestegen omdat het winkelend publiek tijdens een periode van inflatie voor veel artikelen hogere prijzen heeft moeten betalen.

“In de VS kunnen we de komende maanden wellicht een periode van deflatie doorstaan ​​en hoewel dat een grotere druk op ons zou leggen, juichen we dit toe, omdat het beter is voor onze klanten”, zei hij.

In een afzonderlijk interview met CNBC zei Chief Financial Officer John David Rainey dat consumenten “zwaar leunen” op grote promoties terwijl ze op hun uitgaven letten en op zoek gaan naar deals. Omdat klanten blijven vasthouden aan lagere prijzen, heeft het bedrijf een daling gezien in de aankopen voor en na een verkoopevenement.

“Onze gebeurtenissen waren sterk”, zei hij. Daar zijn we blij mee geweest. Halloween was over het algemeen goed. Maar in de laatste paar weken van oktober waren er zeker enkele trends in de branche die ons deden stilstaan ​​en opnieuw nadenken over de gezondheid van de consument.”

Aan het begin van het vakantiekwartaal zei hij echter dat de verkoop van artikelen, waaronder kleding, aantrok naarmate de vakantiepromoties in een stroomversnelling kwamen.

Dit is wat Walmart rapporteerde voor de periode van drie maanden eindigend op 31 oktober, vergeleken met wat analisten hadden verwacht, volgens consensusschattingen van LSEG, voorheen bekend als Refinitiv:

  • Winst per aandeel: $1,53 aangepast versus $1,52 verwacht
  • Omzet: $160,80 miljard versus $159,72 miljard verwacht

In het fiscale derde kwartaal steeg de nettowinst van Walmart naar $453 miljoen, of 17 cent per aandeel, vergeleken met een verlies van $1,8 miljard, of 66 cent per aandeel, in dezelfde periode een jaar geleden. Walmart boekte dat kwartaal een verlies als gevolg van een schikking na opioïdengerelateerde juridische aanklachten.

De omzet steeg van $152,81 miljard in dezelfde periode een jaar geleden. Het profiteerde van de kracht van de levensmiddelenactiviteiten van de detailhandelaar, die floreerden tijdens een periode van hoge inflatie, en van de digitale verkoop.

Vergelijkbare omzet voor Walmart US steeg met 4,9% Bij Sam’s Club steeg de vergelijkbare omzet met 3,8% op jaarbasis.

In de VS bezochten shoppers meer en gaven ze ook meer uit. Het aantal klantentransacties steeg met 3,4% en het gemiddelde ticket groeide met 1,5%. De omzet uit e-commerce steeg jaar na jaar met 24% in de VS en met 15% over de hele wereld.

Walmart verdient ook geld op nieuwere manieren, zoals het verkopen van advertenties en jaarlijkse lidmaatschappen aan Walmart+, het antwoord op Amazon Prime.

De inkomsten voor zijn advertentieactiviteiten, Walmart Connect, stegen met 26% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Nu de feestdagen in aantocht zijn, zijn beleggers ervan overtuigd dat de grootwinkelketen over de ingrediënten beschikt om de verkoop te stimuleren, ook al zijn de consumenten kritischer. Het is de grootste kruidenier van het land, die zorgt voor een stabieler voetverkeer.

De aandelen van het bedrijf bereikten woensdag een recordhoogte die dateert van het moment dat Walmart in augustus 1972 debuteerde op de New York Stock Exchange. Het aandeel sloot woensdag op bijna $ 170, een stijging van ongeveer 19% voor het jaar.

Dit is het laatste nieuws. Kom later terug voor updates.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert