FINANCIEEL.com

Waarom veel UAW-leden tegen deals van GM, Ford en Stellantis zijn

Waarom veel UAW-leden tegen deals van GM, Ford en Stellantis zijn

UAW-leden wonen een bijeenkomst bij ter ondersteuning van de vakbondsstaking in de UAW Local 551-hal aan de South Side op 7 oktober 2023 in Chicago, Illinois.

Jim Vondruska |

DETROIT – De United Auto Workers hebben recordcontracten bereikt met de autofabrikanten in Detroit na controversiële gesprekken en ongeveer zes weken van gerichte arbeidsstakingen. Maar niet alle vakbondsleden zijn tevreden met de voorlopige afspraken.

De overeenkomsten, die door de leiders van de UAW ter ratificatie waren aanbevolen, lagen op schema om vanaf dinsdagochtend te worden aangenomen. De UAW heeft met elk van de autofabrikanten voorlopige overeenkomsten gesloten, dus over elk afzonderlijk wordt gestemd. Eén of meer kunnen mislukken, terwijl de andere(n) het bekrachtigen. Ze zijn niet afhankelijk van elkaar.

De overeenkomsten hebben bij Major opmerkelijke afwijzingen gekregen Ford-motor En in het bijzonder, Algemene motoren planten van de afgelopen dagen. Werknemers bij Chrysler-eigenaar Stellantis zijn nog steeds bezig met de vervroegde stemming, maar hebben het contract tot nu toe grotendeels gesteund.

Minstens drie grote assemblagefabrieken die 9.730, of 21%, van de 46.000 door de UAW vertegenwoordigde werknemers van GM vertegenwoordigen, hebben tegen het pact gestemd. Ze omvatten 61% tegen de Lansing Delta Township-fabriek in Michigan, waar cross-overs voor Buick en Chevrolet worden gebouwd; 67,5% afkeuring bij een Cadillac- en GMC-crossoverfabriek in Spring Hill, Tennessee; en 52% was tegen GM’s vrachtwagenfabriek in Flint, Michigan. Een handvol andere kleinere fabrieken hebben ook tegen de deal gestemd.

Bij Ford stemde 54,5% van de leden tegen de Kentucky Truck Plant van de autofabrikant – de grootste in termen van werkgelegenheid en omzet.

De redenen achter de afkeuring lopen uiteen, aldus deskundigen uit de sector en UAW-leden die met CNBC spraken. Ze variëren van ervaren werknemers die niet zoveel ontvangen als nieuwere werknemers onder de voorwaarden van de deals, inclusief pensioenuitkeringen. Ze maken zich ook zorgen over het taalgebruik in de voorlopige overeenkomsten. Er is ook sprake van een aanhoudend wantrouwen in het vakbondsleiderschap na eerdere corruptieschandalen van voormalige leiders.

Anderen halen de hoge verwachtingen van UAW-president Shawn Fain aan met betrekking tot loonsverhogingen van 40%, traditionele pensioenen en gezondheidszorg voor gepensioneerden voor iedereen, de afschaffing van ‘lagen’ en een 32-urige werkweek.

“Ik denk niet dat de voorlopige overeenkomst ver genoeg gaat. Ik denk dat het verdeeldheid zaait. Het elimineert de niveaus niet en het voldoet niet aan al onze behoeften als geheel”, zegt Brian Keller, een voormalige UAW. presidentskandidaat bij verschillende verkiezingen in het verleden en een uitgesproken medewerker van de Mopar-onderdelenafdeling van Stellantis. ‘Je moet niet vergeten dat we vanaf het moment van het faillissement tot 2015 stagneerden. We hebben geen loonsverhogingen gekregen.’

Platencontracten, met enkele kanttekeningen

De voorlopige overeenkomsten van de UAW met autofabrikanten omvatten:

  • Loonstijgingen van 25%, waarvan 11% bij ratificatie
  • herinvoering van aanpassingen aan de kosten van levensonderhoud om te betalen
  • een progressie van drie jaar naar toplonen in plaats van acht jaar
  • miljarden aan nieuwe investeringen
  • de opname van enkele batterijarbeiders

Belangrijke doelen ze omvatten niet:

  • Algemene loonsverhogingen van 40%
  • volledige afschaffing van loon- en uitkeringsniveaus
  • een 32-urige werkweek
  • gezondheidszorgdekking na pensionering en traditionele pensioenen voor iedereen

Volgens stemvolgers van de UAW is Ford het dichtst bij de ratificatie van het pact, met ongeveer 65% goedkeuring, aangezien de meeste grote fabrieken al hebben gestemd. GM liet dinsdagochtend 52% van de werknemers stemmen voor de ratificatie. Dat hield echter niet in dat de fabriek in Lansing Delta Township tegen het pact stemde. Stellantis, dat nog steeds vervroegd stemt, heeft momenteel ongeveer 82% van de leden die het pact steunen. De meeste van de belangrijkste fabrieken moeten nog stemmen.

De UAW reageerde niet onmiddellijk voor commentaar op de stemresultaten of wanneer de vakbond verwacht dat de stemming zal eindigen. Elke lokale UAW-afdeling houdt zijn eigen stemming.

De vakbond heeft aangeprezen dat de deals 23 miljard dollar aan nieuwe winsten voor de vakbond opleveren – vier keer meer dan tijdens de laatste onderhandelingen in 2019. Er waren ook meer winsten voor ervaren werknemers dan het geheel van de laatste deals, en een historische stap in het bereiken van ‘Gelijk loon voor gelijk werk’, volgens de vakbond een hoeksteen van de georganiseerde arbeid.

De vakbond gaf prioriteit aan het herstel van de aanpassingen aan de kosten van levensonderhoud (COLA) boven verhogingen van sommige bonussen, waaronder ratificatiebonussen die daalden van maar liefst $11.000 tijdens de laatste onderhandelingsronde vier jaar geleden naar $5.000 onder deze voorlopige overeenkomsten.

Wat vertelt Fain aan de leden?

Fain, die dinsdag sprak tijdens een hoorzitting in een Amerikaanse Senaatscommissie, heeft voortdurend gezegd dat UAW-leden de hoogste macht in de vakbond zijn en uiteindelijk zullen beslissen of de deals worden bekrachtigd. Maar Fain hield vorige week een online uitzending in een poging een aantal zorgen weg te nemen, onder meer over COLA, bonussen en andere kwesties.

‘Ik geloof echt dat dit recordcontracten zijn en een grote overwinning voor onze beweging zijn’, zei Fain woensdag tijdens de stemming. “Er waren veel mensen in de media en uit het bedrijfsleven die zeiden dat we niet wisten wat we deden. En ze dachten dat we nooit een deal zouden krijgen. Maar toen kregen we ze alle drie.”

Keller, die zich tegen Fain kandidaat stelde voor het presidentschap, maar hem steunde tijdens een tweede verkiezing tegen de zittende UAW-president Ray Curry, zei dat hij zich ook zorgen maakt over de consolidatie van de Mopar-onderdelenfaciliteiten, mogelijke ontslagen in de toekomst en andere termen in het contract.

Timothy Orner, werkzaam bij fleet operations bij het Jeep-complex van Stellantis in Toledo, maakt zich zorgen over wijzigingen in de 401(k)-voordelen die zijn gebaseerd op 40-urige werkweken tegen een bedrijfsbijdrage van 10% vergeleken met een bijdrage van 6,4% op basis van de jaarlijkse premie. loon, inclusief overuren.

UAW-president Shawn Fain begroet leden die een bijeenkomst bijwonen ter ondersteuning van de vakbondsstaking in de UAW Local 551-hal aan de South Side op 7 oktober 2023 in Chicago, Illinois.

Jim Vondruska |

“Het feit dat het een getal met dubbele cijfers is, maakt het er niet beter op”, zegt Orner, die tot de eerste tweederangs werknemers behoorde die in 2009 werd aangenomen zonder traditioneel pensioen en lagere uitkeringen. ‘Er is geen ’30 en uit’ meer.’ Ze willen dat je langer werkt, dingen langer doet.”

De UAW reageerde niet onmiddellijk op commentaar over de 401(k)-wijziging, die in de deal wordt beschreven.

Fain gaf vorige week toe dat hij niet alles had bereikt wat hij wilde voor zijn UAW-pensioen, inclusief pensioenen en gezondheidszorg. Hij zei dat deze voordelen een doelwit blijven voor toekomstige onderhandelingen wanneer de voorlopige deals, indien geratificeerd, op 30 april 2028 aflopen.

Wat zijn de zorgen van ervaren werknemers?

Een ervaren Ford-werknemer met 25 jaar ervaring zei dat er frustratie is dat Fain niet heeft bereikt wat hij beloofde om traditionele werknemers, of Tier 1-werknemers, te belonen in vergelijking met nieuwere medewerkers, ook wel bekend als in-progressie- of Tier 2-werknemers.

“Tier 1 gaf terug in 2008 en we hebben het gevoel dat we in zeventien jaar veel geld hebben verloren”, zei de werknemer, die niet bij naam genoemd wilde worden uit angst voor kritiek of vergelding door de vakbond. “Het is triest dat deze groep mensen een hele carrière heeft gewerkt zonder ooit hun geld te hebben gekregen. Hij is er niet doorheen gekomen. Hij heeft Tier 2 heel gemaakt.”

China Jones, een 23-jarige werknemer bij de Louisville Assembly Plant, deelde een soortgelijk sentiment. “Oudere veteranen zoals wij hebben de offers voor hen (de autofabrikanten) gebracht”, vertelde ze aan een plaatselijk televisiestation. “En wij hebben er niets aan.”

GM, dat tot nu toe de minste steun voor de deal heeft, heeft procentueel gezien het grootste aantal traditionele werknemers, gevolgd door Ford en vervolgens Stellantis. Stellantis had ook veel meer gebruik van tijdelijke arbeidskrachten, die grotendeels zullen worden omgezet in fulltime werknemers en tegen het einde van de deals in aanmerking zullen komen voor toplonen.

“De [workers] die vóór 2008 zijn aangenomen, zullen minder blij zijn met het contract, vooral omdat ze de 25% krijgen die iedereen kreeg, maar de nieuwe tijdelijke werknemers en progressieve werknemers zouden tot wel 160% kunnen krijgen”, zegt Art Wheaton, een arbeidsprofessor aan het Worker Institute van Cornell University: “Het kan plant voor plant zijn voor de ratificatiestemmingen, gebaseerd op wat hun demografische gegevens op die specifieke locatie zijn.”

Wat gebeurt er nu?

Als leden van een van de autofabrikanten zoals GM hun pact afwijzen, zouden de UAW-leiders moeten beslissen over de volgende stappen: terugkeren naar de tafel, stakingen initiëren of beide.

Marick Masters, hoogleraar bedrijfskunde aan de Wayne State University in Detroit, zei dat een afwijzing van een deal of zelfs een stemming die dichterbij komt dan verwacht het vermogen van de vakbond om andere bedrijven te organiseren zou kunnen belemmeren – een doel van Fain in de toekomst.

“Een van de dingen waar werknemers in niet-vakbondsorganisaties naar zullen kijken is deze ratificatiestemming”, zei Masters. ‘Ze zullen willen weten waarom sommige werknemers niet voor ratificatie hebben gestemd, aangezien het een platencontract is. deze faciliteiten.”

Fain heeft gezegd dat de vakbond veel belangstelling en steun heeft gekregen van niet-vakbondsautowerkers. Hij zei dat de UAW nog steeds doelstellingen in het vizier heeft die tijdens deze onderhandelingen niet zijn bereikt.

“Er zitten te veel niet-vakbondsautowerkers en te veel macht achter de krachten van de hebzucht van het bedrijfsleven om alles wat we verdienen in één keer te kunnen winnen. Daarom bouwen we onze stakingsmacht op om in 2028 nog verder te gaan”, zei hij woensdag. .

In navolging van de voorlopige overeenkomsten van de UAW zijn niet-vakbondsautofabrikanten die in de VS actief zijn, zoals Toyota-motor, Honda-motor En Hyundai-motor verhoogde lonen voor fabrieksarbeiders.

Hyundai zei maandag dat het de lonen van fabrieksarbeiders tegen 2028 met 25% zal verhogen, wat overeenkomt met de algemene loonsverhoging die de UAW in die periode heeft behaald, meldde Reuters. Toyota verhoogde de fabriekslonen vanaf januari met 9% tot 10%, terwijl Honda zei dat het de lonen in dezelfde periode met 11% zal verhogen.

“We noemen dat de UAW-bult”, zei Fain dinsdag tegen de senatoren. “Dat staat voor ‘U bent welkom.'”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert