Waarom vacatures van mensen dagen voordat ze beginnen worden ingetrokken?

By Jernst van Waal

Joynese Speller was verheugd om op 6 juni aan een nieuwe baan te beginnen als specialist in projectlevering voor een zorgbedrijf.

Toen ze op vrijdag klaar was met haar oude non-profitbaan, stuurde ze haar nieuwe bedrijf een e-mail om haar starttijd op maandag te bevestigen. Uren later kreeg ze nog een e-mail: het bedrijf moest wat logistiek regelen aan hun kant, dus Speller zou eigenlijk dinsdag beginnen. Dat schoof op in woensdag, en toen donderdag.

Vrijdag kreeg Speller een telefoontje. Door bezuinigingen werd de baan waar ze nog niet eens aan begonnen was, geschrapt.

“Er is mij verteld dat ze een baan voor mij probeerden te vinden op een andere afdeling, maar het is ook het einde van hun fiscale jaar, dus het duurt lang voordat ze contact met me opnemen”, zegt Speller, 26, uit Charlotte, North. Carolina, vertelt CNBC Make It. “Ik verliet de ene baan omdat ik dacht dat ik naar een andere ging, dus ik was financieel niet voorbereid op wat er zou komen.”

Teruggaan naar haar oude werkplek, die volgens haar ‘giftig’ was en een hoog verloop had, was geen optie – maar ze moest betalen voor een autoreparatie en de zorg voor haar 4-jarige zoon. Ze heeft de afgelopen drie weken Doordash-leveringen gedaan om de eindjes aan elkaar te knopen.

Nadat ze een paar dagen de tijd had genomen om haar ingetrokken baanaanbieding te verwerken, startte Speller LinkedIn om te solliciteren en zag meer nieuws over grote bedrijven die ontslagen werden en aanbiedingen terugnamen. “Ik realiseerde me niet dat het zo wijdverbreid was totdat het mij overkwam”, zegt ze.

Van snel aannemen naar massaal intrekken van aanbiedingen is ‘hoogst ongebruikelijk’

Uit de meest recente gegevens van het Labor Department blijkt dat de arbeidsmarkt in de VS nog steeds krap is, en arbeiders hebben meer onderhandelingsmacht dan ooit. Het aantal vacatures en ontslagaanvragen is het afgelopen jaar gestegen, terwijl de werkloosheid naar beneden tikte. Vanaf april waren er ongeveer twee vacatures voor elke werknemer die er een wilde.

Maar de afgelopen weken begonnen veel werkgevers te klauteren om hun budgetten aan te scherpen vanwege de stijgende inflatie, het gerommel van een dreigende recessie en schommelingen in de cryptomarkt. Techreuzen zoals Uber en Meta zeiden dat ze het personeelsbestand zouden terugschroeven, terwijl anderen, waaronder Robinhood, Peloton en Carvana, ontslagen zouden vallen.

Weken na de aankondiging van zijn eigen personeelsstop, ontsloeg crypto-uitwisseling Coinbase 18% van zijn personeel en begon met het trekken van vacatures. Andere bedrijven, waaronder Twitter en Redfin, hebben de afgelopen weken aanbiedingen ingetrokken.

Technologiebedrijven werden gestimuleerd om koste wat kost te groeien, en in een paar weken tijd zijn we verhuisd naar een wereld waarin we ons richten op veerkracht.

Sid Upadhyay

Mede-oprichter en CEO, WizeHire

De meeste van deze spraakmakende personeelsverminderingen zijn afkomstig van hypergroeiende technologiebedrijven die zich richten op het wegnemen van banen in de vroege carrière, zegt Sid Upadhyay, mede-oprichter en CEO van het wervingsbedrijf WizeHire. Er kunnen ook problemen ontstaan ​​voor andere werkgevers die nauw verband houden met economische omstandigheden, zoals in de hypotheek- en financiële sector.

Maar de zweepslag die van snelle werving naar intrekking van aanbiedingen gaat, als gevolg van dramatische marktschommelingen, is ‘hoogst ongebruikelijk’, zegt Upadhyay. “De bredere economische omgeving is zo veel veranderd: technologiebedrijven werden gestimuleerd om koste wat kost te groeien, en in een kwestie van weken zijn we verhuisd naar een wereld waarin we ons richten op veerkracht.”

Angst voor een ‘cryptowinter’ treft meer dan alleen cryptobedrijven

Marquelle Turner-Gilchrist, 35, uit Los Angeles dacht dat hij een “match made in professional heaven” had gevonden toen hij in april een vacature vond bij een social commerce-bedrijf. Hij klikte met het team tijdens interviews en een etentje, en een paar dagen later belandde er een aanbieding in zijn inbox.

Turner-Gilchrist nam het weekend de tijd om erover na te denken. Op maandag e-mailde hij terug met een paar vragen over de details van de baan, en toen: “Ik hoorde een paar dagen niets van de mede-oprichter, wat raar was, want de communicatie tot dan toe was geweldig”, zegt hij.

Een paar dagen later kreeg Turner-Gilchrist een telefoontje van de CEO, die de jobaanbieding introk – hij legde uit dat het bedrijf grotendeels werd gefinancierd door crypto-investeerders wiens digitale activa met de dag waarde verloren. “We bekijken opnieuw wat er gebeurt op de cryptomarkt, die een ongelukkige wending heeft genomen, en als gevolg daarvan geloven we niet dat het een goed idee is om op dit moment extra personeel aan te trekken”, herinnert Turner-Gilchrist zich de CEO die hem vertelde.

“Ik heb gehoord dat aanbiedingen zijn ingetrokken”, zegt Turner-Gilchrist, en hij merkt op dat achtergrondcontroles of professionele referenties soms niet slagen. “Maar het is me nog nooit overkomen [before].”

Tot op zekere hoogte prijst hij zichzelf gelukkig: “Ik had binnen drie maanden ontslagen kunnen worden, en dat zou nog erger zijn”, zegt hij. De ervaring heeft hem in ieder geval geleerd om voorzichtiger te zijn in interviews. Hij zegt dat hij meer geneigd is te vragen naar de retentiepercentages van een bedrijf, vindt dat het nieuws over ingetrokken aanbiedingen of recente ontslagen moet worden vermeld op de wervingscommissies, en is van mening dat senior leiders meer publiekelijk naar voren zouden moeten komen over de financiële gezondheid van hun organisatie.

“Ik kijk helemaal niet naar crypto-aangrenzende bedrijven”, voegt hij eraan toe.

Ondanks de volatiliteit in sommige sectoren, is het nog steeds een markt voor werkzoekenden

Jennifer Bell, 27, zou een baan als operations manager beginnen bij Walmart in Louisville, Kentucky, maar binnen enkele dagen nadat ze het aanbod had geaccepteerd, kreeg ze een telefoontje dat de rol werd geschrapt. “Het is bijna niet te geloven”, zegt ze. “Ik had een dag om van streek te zijn, en de volgende dag begon ik links en rechts te solliciteren.”

Een woordvoerder van Walmart zei dat het bedrijf momenteel geen openstaande vacatures elimineert of vacatures intrekt, en weigerde het verzoek van CNBC Make It om verder commentaar te geven op personeelszaken. Ondanks de ervaring zegt Bell dat ze nog steeds contact heeft met de personeelsmanager bij Walmart – en dat ze, als ze wordt aangeboden, een andere functie bij het bedrijf zou innemen en dat ‘recessiebestendig’ zou noemen.

“Ik heb goede hoop, wetende dat dit het soort bedrijf is dat al tientallen jaren stabiel is”, zegt ze. Toch, voegt ze eraan toe, is het emotioneel uitdagend om weer aan het werk te gaan: “Het is moeilijk om door te werken en elke dag tegen jezelf te zeggen: ‘Hé, jij bent het niet’, als je weet dat het niet jouw waarde, vertrouwen of achtergrond is.”

Bell zegt daarentegen dat ze niet zou terugkeren naar haar vorige werkgever, zelfs niet als haar daarom werd gevraagd. In mei was Bell een van de 2500 ontslagen bij Carvana. Ze zegt dat sommige mensen van het terrein werden geëscorteerd, terwijl anderen thuis werden ontslagen via een Zoom-gesprek.

“Als Carvana ooit contact met me wilde opnemen en me wilde aannemen, maakt het me niet uit hoeveel geld ze me zouden bieden. Ik zou ‘nee’ zeggen”, zegt Bell. “Dat vertrouwen is beschaamd.”

Bell heeft misschien nog steeds die speelruimte om vacatures af te wijzen: ze zegt dat ze tegenwoordig veel sollicitatiegesprekken voert, ook voor een HR-managerbaan waar ze naar eigen zeggen enthousiast over is. Upadhyah bevestigt dat het nog steeds een markt voor werkzoekenden is in de meeste sectoren, en economen zeggen dat de vraag naar technisch personeel zo hoog blijft dat iedereen die in die sector wordt ontslagen, waarschijnlijk snel door recruiters zal worden weggerukt.

Upadhyay spoort kandidaten aan om te onthouden: een ingetrokken baanaanbieding is een weerspiegeling van een bedrijf dat zijn balans opmaakt, niet van de vaardigheden of capaciteiten van de werkzoekende.

“Over het algemeen zien we in een minderheid van de gevallen ingetrokken aanbiedingen”, zegt Upadhyay. “Er zijn nog steeds honderdduizenden nieuwe banen op de markt, en de meeste organisaties die aanbiedingen doen, zijn veerkrachtige en winstgevende bedrijven.”

Uitchecken:

Deze 27-jarige ingenieur zegde haar baan op om haar ‘droomboekwinkel’ te openen – haar beste carrièreadvies

3 vragen om jezelf te stellen om je passie op het werk te vinden

Wat mensen volgens deze therapeut en podcast-host verkeerd doen over het burn-outprobleem van Amerika

Meld u nu aan: Word slimmer over uw geld en carrière met onze wekelijkse nieuwsbrief