FINANCIEEL.com

Waarom ‘Oppenheimer’-regisseur Christopher Nolan geen smartphone gebruikt

Waarom ‘Oppenheimer’-regisseur Christopher Nolan geen smartphone gebruikt

Regisseur Christopher Nolan staat erom bekend computergegenereerde effecten in zijn films waar mogelijk te vermijden, in plaats daarvan geeft hij er de voorkeur aan alle actie in de camera vast te leggen. Maar Nolans voorliefde om dingen op de ouderwetse manier te doen, gaat verder dan wat bioscoopbezoekers op het scherm zien.

In een interview met The Hollywood Reporter deze week onthulde Nolan dat zijn “kinderen waarschijnlijk zouden zeggen dat ik een complete Luddite ben” vanwege zijn technische afkeer in zijn werkende leven.

De directeur van “Tenet”, die in 2020 aan People vertelde dat hij een klaptelefoon gebruikt in plaats van een smartphone, zei dat hij ervoor kiest om niet te “bemoeien” te raken met technologie om de focus te behouden.

“Het gaat om het niveau van afleiding,” zei Nolan. “Als ik mijn materiaal genereer en mijn eigen scripts schrijf, zou het niet erg handig voor me zijn om de hele dag op een smartphone te zitten.”

In 2020 beschreef hij zichzelf als ‘gemakkelijk afgeleid’.

“Ik wil niet echt elke keer toegang tot internet hebben als ik me verveel”, zei hij destijds. “Ik doe veel van mijn beste denkwerk op dat soort tussenmomenten die mensen nu vullen met online activiteiten, dus daar heb ik baat bij.”

Maar zijn ouderwetse manieren houden daar niet op. De computer waarop de 52-jarige zijn scripts schrijft, is volgens de Hollywood Reporter niet verbonden met internet.

Nolan geeft er ook de voorkeur aan om zijn scripts met de hand aan acteurs te bezorgen in plaats van ze digitaal te verzenden. Hoewel hij zei dat dit hem de reputatie heeft gegeven “in het geheim” te werken, zei Nolan dat de waarheid allesbehalve is.

“Het is geen geheimhouding, het is privacy”, zei hij. “Het is in staat zijn om dingen te proberen, fouten te maken, zo avontuurlijk mogelijk te zijn. En om bij iemand te kunnen zitten die net heeft gelezen wat je hebt geschreven en hun mening erover te krijgen, te zien hoe ze zich ermee verbinden in een heel menselijke, face-to-face manier.”

Nolan dateert uit zijn doorbraakhit ‘Memento’ uit 2000 en heeft al zijn films geschreven, behalve ‘Insomnia’ uit 2002. Zijn nieuwste film, de langverwachte ‘Oppenheimer’, zal op 21 juli in de bioscopen te zien zijn.

NIET MISSEN: Wil je slimmer en succesvoller zijn met je geld, werk en leven? Schrijf je in voor onze nieuwe nieuwsbrief!

Breng uw bedrijf naar een hoger niveau: registreer u gratis voor CNBC’s Virtueel evenement Playbook voor kleine bedrijven op 2 augustus om 13.00 uur ET om van vooraanstaande experts en ondernemers te leren hoe u de inflatie kunt verslaan, toptalent kunt aannemen en toegang kunt krijgen tot kapitaal.

Leven van minder dan $ 30.000 per jaar in 3 Amerikaanse steden

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert