Waarom het nog steeds belangrijk is om vrije dagen vrij te nemen terwijl u bent opgesloten

By admin

Getty Images | Tim Robberts

Een vrije dag nemen lijkt misschien geen prioriteit te midden van een wereldwijde pandemie, vooral niet wanneer wijdverbreide lockdown-maatregelen de uitvaltijd beperken tot de grenzen van ons eigen huis, maar experts zeggen dat het niet nemen van een time-out in feite nadelig kan zijn voor de productiviteit.

“Terwijl Sir Isaac Newton de theorie van de zwaartekracht bedacht die op afstand werkte tijdens de Great Plague of London (geen druk daar), had hij ook geen mensen die 24/7 toegang tot hem hadden via Zoom, WhatsApp en e-mail”, zei Anna Whitehouse, oprichter van Flex Appeal, een campagne die aandringt op flexibel werken voor iedereen.

Niemand kan non-stop werken en productief zijn, vooral niet in de context van een wereldwijde pandemie, zei ze.

‘Je moet een pauze nemen voordat je gaat pauzeren’, voegde ze eraan toe en zei dat hoewel het misschien niet de vakantie in het buitenland is waar je op had gehoopt, downtime hoe dan ook niet alleen een ‘leuk om te hebben’ is, het is essentieel.

Angst voor baanzekerheid kan ook voorkomen dat sommigen vrij nemen. Het coronavirus, waarvan de laatste cijfers aantonen dat het nu bijna 2,5 miljoen mensen wereldwijd heeft besmet, heeft veel bedrijven gedwongen om tijdelijk te sluiten in overeenstemming met lockdown-maatregelen.

De financiële last van sluitingen heeft geleid tot loonsverlagingen en banenverlies voor een aantal werknemers.

Een vrije dag vragen kan daarom een ​​enorme vraag lijken, wanneer de inzet hoger is om professioneel te presteren en het nemen van een pauze geen prioriteit lijkt.

Mensen vonden het een taak om vakanties te boeken, zelfs voordat de pandemie toesloeg, en Totaljobs ontdekte dat bijna een kwart van de werknemers moeite had met het boeken van vrije tijd, in de overtuiging dat werk voorop staat.

Dit was volgens de enquête onder 7.135 Britse werknemers in 2017, waaruit ook bleek dat iets meer dan de helft van de mensen zei dat ze op specifieke tijden vrij moesten nemen om hun werkgever aan te passen.

Ellie Green, banenexpert bij Totaljobs, zei dat het omgaan met nieuwe stress in deze uitzonderlijke tijden betekent dat je meer dan ooit voor je mentale welzijn moet zorgen.

‘Als dat betekent dat u een deel van uw vakantietoeslag moet gebruiken en wat u kunt doen om te ontspannen of iets te doen wat u thuis leuk vindt, kunt u dat’, zei ze.

Burnout en herstel

Vakanties en tijd om in het weekend los te komen van het werk zijn belangrijk om ons in staat te stellen prestaties, productiviteit, creativiteit te behouden en burn-out te voorkomen, zei Simmy Grover, die lezingen geeft over organisatiepsychologie aan het University College London.

“Je kunt geen aanhoudende stressperiodes hebben zonder burn-out, tenzij je herstelt”, zei Grover, eraan toevoegend dat hoewel de manieren waarop mensen herstellen van een dag werken beperkt zijn door lock-out, het belangrijk is om toch een methode te vinden om los te maken.

Ze benadrukte ook het belang van mentaal afstand nemen van werk op vrije dagen, inclusief het weekend, om ervoor te zorgen dat we daadwerkelijk uitgerust zijn als we weer aan het werk gaan.

Grover haalde een studie onder onderwijzers aan, waaruit bleek dat degenen die opgebrand waren, ’s avonds en in het weekend stress ervoeren.

Mediamagnaat Arianna Huffington maakte een soortgelijk punt in een recente blogpost over leiderschap tijdens de pandemie voor Thrive Global, haar technologiebedrijf dat mensen wil ondersteunen die worstelen met stress en burn-out.

Ze zei dat terwijl “atleten de eersten waren die erkenden dat herstel essentieel is onderdeel van topprestaties “, hetzelfde principe geldt voor iedereen.

‘Als we voor onszelf zorgen, zien we voordelen voor onze fysieke en mentale gezondheid, prestaties en productiviteit’, zei Huffington. “Als we dat niet doen, betalen we een prijs: innovatie, creativiteit, veerkracht, empathie, besluitvorming en teambuilding verdwijnen als eersten wanneer we uitgebrand en uitgeput zijn.”

Ze verwees naar opmerkingen van Ellyn Shook, chief human resources officer bij adviesbureau Accenture, die aanvankelijk bang was dat het nemen van een dagelijkse wandeling in een lockdown haar van haar verantwoordelijkheden zou ontnemen.

Huffington zei dat Shook het opnieuw verwoordde – ‘in plaats van haar wandeling als toegeeflijk te beschouwen, ging ze het zien als een manier om zichzelf weer op te laden – en als gevolg daarvan betere beslissingen nemen en een betere leider zijn.’