FINANCIEEL.com

Volgens expats de nummer 1 bestemming om in het buitenland te wonen en werken

Volgens expats de nummer 1 bestemming om in het buitenland te wonen en werken

Expats in Mexico behoren tot de gelukkigste ter wereld, volgens een nieuw rapport van Internations, de wereldwijde gemeenschap voor mensen die in het buitenland wonen en werken.

Mexico staat op nummer 1 als de topbestemming voor expats, met 90% van de mensen die zeggen dat ze blij zijn met hun leven in het buitenland in het land, vergeleken met 72% wereldwijd.

Het “Expat Insider”-rapport rangschikt 53 bestemmingen op basis van vijf indexen: levenskwaliteit, gemak van vestiging, werken in het buitenland, persoonlijke financiën en een “expat essentials”-index, die betrekking heeft op huisvesting, administratie, taal en digitaal leven.

Expats die in Mexico wonen, waarderen het hoog voor hoe gemakkelijk het is om zich daar te vestigen, evenals de vriendelijkheid van de lokale bevolking en het gemak om je eigen gemeenschap op te bouwen.

In een appartement van $ 420/maand van een gepensioneerde aan het strand in Mexico

Internationale werknemers in Mexico zeggen dat het gemakkelijk is om je aan te passen aan de cultuur van het land, en dat het betaalbare leven het gemakkelijk maakt om huisvesting te vinden. Hoewel het lager scoort op politieke stabiliteit, zeggen expats dat ze genieten van hun vrijetijdsmogelijkheden in het hele land.

Spanje komt binnen als de nummer 2 beste bestemming voor expats, waar 87% tevreden is met hun leven in het buitenland, dankzij de robuuste vrijetijdsscene (zoals toegang tot recreatieve sporten en een gematigd klimaat). Nieuwkomers hebben een goede balans tussen werk en privéleven, hoewel ongeveer 1 op de 3 niet tevreden is met de lokale arbeidsmarkt.

De top 3 wordt afgerond door Panama, waar mensen zeggen dat het gemakkelijk is om vrienden te maken, dat ze zich veilig voelen in hun persoonlijke financiën en dat 81% over het algemeen gelukkig is.

Hier zijn de top 10 bestemmingen voor expats om in het buitenland te wonen en werken:

  1. Mexico
  2. Spanje
  3. Panama
  4. Maleisië
  5. Taiwan
  6. Thailand
  7. Costa Rica
  8. Filippijnen
  9. Bahrein
  10. Portugal

Veel van de top 10 bestemmingen presteren hoog op het gebied van vriendelijkheid, gemak van vestiging, plezier en balans tussen werk en privéleven, maar zijn gematigder wat betreft hun carrièremogelijkheden.

Voor carrièregerichte expats zijn werknemers in Taiwan het meest tevreden met hun baan in vergelijking met tegenhangers over de hele wereld. Internationale werknemers in Taiwan zeggen dat ze genieten van werkzekerheid, een sterke lokale economie en een eerlijk loon op het werk.

Verschillende topbestemmingen hebben ook hun eigen visum voor digitale nomaden, waaronder Mexico, Spanje, Panama en Portugal, wat externe werknemers wereldwijd nog meer stimuleert om een ​​nieuw leven in een ander land te beginnen.

Ondertussen zijn de laagst gerangschikte bestemmingen voor expats Koeweit, Noorwegen, Turkije, Zuid-Korea en Duitsland. Expats die in Koeweit, Noorwegen en Zuid-Korea wonen, zeggen dat het moeilijk is om zich te vestigen en nieuwe vrienden te vinden, terwijl expats in Turkije en Zuid-Korea zeggen dat ze ontevreden zijn over de veeleisende werkcultuur daar.

Wil je slimmer en succesvoller zijn met je geld, werk en leven? Meld je aan voor onze nieuwe nieuwsbrief!

Download het gratis rapport van CNBC, 11 manieren om te zien of we in een recessie zittenwaar Kelly Evans de belangrijkste indicatoren bespreekt dat er een recessie op komst is of al is begonnen.

Uitchecken: Amerikanen die in Europa wonen over wat ze hebben geleerd over het meenemen van PTO naar het buitenland

Hoe een Gen Z-stel dat $ 43.000 verdient in Nashville, Tennessee, hun geld uitgeeft

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert