Site pictogram Financieel.com

Volgens de Oostenrijkse gouverneur zou de ECB in het derde kwartaal kunnen beginnen met het verminderen van het kopen van obligaties

Een teken van de monetaire autoriteit van het Eurosysteem staat buiten het hoofdkantoor van de Europese Centrale Bank.

Bloomberg | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Robert Holzmann, de gouverneur van de centrale bank van Oostenrijk, vertelde donderdag aan CNBC dat hij geloofde dat de Europese Centrale Bank in staat zou zijn om in de zomer te beginnen met het verminderen van haar obligatieaankopen.

“Toen we in december besloten om het PEPP-programma uit te breiden, hebben we een wijziging doorgevoerd door van een volume dat moet worden besteed naar een volume dat kan worden uitgegeven, te veranderen”, zei hij.

“Dus hoeveel geld dat zal worden uitgegeven, is afhankelijk van het kwartaal van tevoren en de beslissing voor het derde kwartaal, we zullen (het) maken aan het einde van het tweede kwartaal, en hopelijk zullen er tegen die tijd een mogelijkheid om de aankopen opnieuw te verminderen, “vertelde Holzmann aan CNBC’s” Street Signs Europe. “

Eerder vertelde ECB-lid Klaas Knot aan CNBC dat de centrale bank aankopen zou kunnen versnellen om de financieringskosten voor de regeringen van het eurogebied te beheersen.

Mobiele versie afsluiten