Vodafone voldoet aan de winstverwachtingen, trekt richtlijnen vanwege Covid-19

By admin

Het Vodafone-logo wordt weergegeven op een smartphone met een computermodel van het coronavirus op de achtergrond.

Budrul Chukrut | SOPA-afbeeldingen | LightRocket via Getty Images

Vodafone, ’s werelds op één na grootste mobiele operator, voldeed aan de verwachtingen met een stijging van 2,6% van de kernwinst voor het hele jaar tot 14,9 miljard euro ($ 16,10 miljard), maar gaf geen vooruitzichten voor het lopende jaar vanwege de onzekerheid veroorzaakt door het coronavirus.

“We ondervinden een directe impact op onze roaming-inkomsten door lagere internationale reizen en we verwachten ook dat economische druk de inkomsten van onze klanten in de loop van de tijd zal beïnvloeden”, zei het dinsdag.

“We zien echter ook een aanzienlijke toename van datavolumes en verdere verbeteringen in loyaliteit, aangezien onze klanten meer waarde hechten aan de kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid van onze netwerken.”

Het bedrijf zei dat het gezien de onzekerheden en effecten van de wereldwijde pandemie niet in staat was om voor het lopende jaar aangepaste kernwinstrichtlijnen te verstrekken.

Maar het zei dat het op basis van de beoordeling van de wereldeconomie vlak tot licht gedaald zou kunnen zijn, vergeleken met een rebased 14,5 miljard euro voor 2020.

Het bood wel een leidraad voor de vrije kasstroom vóór spectrumkosten, wat het dividend onderbouwt, met een minimum van 5 miljard euro.

Vodafone Chief Executive Nick Read verlaagde het dividend van het bedrijf een jaar geleden, waardoor de druk op de balans van de groep onmiddellijk werd verlicht. Het behield zijn volledige jaaruitkering op 9,00 eurocent per aandeel.