FINANCIEEL.com

VN begint operatie om olie te winnen en een catastrofale olieramp te voorkomen

VN begint operatie om olie te winnen en een catastrofale olieramp te voorkomen

Een zicht op de rottende FSO Safer-olietanker die op 15 juli 2023 60 kilometer (37 mijl) ten noorden van de haven van Hudaydah, Jemen, voor anker ging.

Anadolu Agentschap | Anadolu Agentschap |

De VN zijn een 19-daagse operatie begonnen om olie te halen uit een 47 jaar oude supertanker in verval, in een poging een einde te maken aan een race tegen de klok om een ​​catastrofale olieramp te voorkomen.

De tanker, genaamd Safer, is meer dan acht jaar gestrand voor de kust van de Rode Zee van Jemen nadat er een burgeroorlog uitbrak in het land in het Midden-Oosten. Door het conflict kon het schip, dat 1,1 miljoen vaten olie bevat, sinds 2015 niet meer worden onderhouden.

Dit leidde tot groeiende bezorgdheid over een mogelijke olieramp die vier keer zo groot was als het Exxon Valdez-lek in 1989, de op één na grootste olieramp in de geschiedenis van de VS.

De VN schatten dat een mogelijke lekkage van de lading van tanker Safer zou resulteren in $ 20 miljard aan schoonmaakkosten, een “ernstige” milieu-impact zou hebben op het water en de riffen aan de kust van Jemen, en verstoringen zou veroorzaken in de Bab al-Mandab-straat in het Suezkanaal.

Volgens de VN zou het 25 jaar duren voordat de lokale visstand zich hersteld heeft.

De olie aan boord van de tanker werd dinsdag om 10:45 Jemen tijd overgebracht naar een VN-schip Jemen, voorheen bekend als Nautica.

De operatie brengt nog steeds aanzienlijke risico’s met zich mee, aangezien deze plaatsvindt in open water en de infrastructuur van de tanker Safer aanzienlijk is aangetast.

“De @VN is een complexe operatie begonnen om 1 miljoen vaten olie over te brengen van een rottende tanker voor de kust van Jemen. We moeten blijven werken om wat een tikkende tijdbom blijft onschadelijk te maken en te voorkomen wat verreweg de ergste olieramp van onze tijd zou zijn”, zei VN-secretaris-generaal Antonio Guterres dinsdag op het sociale mediaplatform X, voorheen bekend als Twitter.

“De overdracht van de olie naar Jemen zal het ergste scenario van een catastrofale lekkage in de Rode Zee voorkomen, maar het is niet het einde van de operatie”, zegt David Gressly, VN-ingezetene en humanitaire coördinator voor Jemen. “De installatie van een CALM-boei waaraan het vervangende vaartuig veilig zal worden vastgemaakt, is de volgende cruciale stap.”

De VN lanceerden hun initiatief om de olie van de tanker Safer in 2019 te redden, maar hebben moeite om toegang te krijgen tot het schip van de Jemenitische Houthi-rebellengroep.

“De verwaarloosde FSO Safer-supertanker en zijn 1,1 miljoen vaten olielading zijn sinds 2015 een tikkende tijdbom die een humanitaire, ecologische en economische catastrofe bedreigt. Het zijn alleen de heldhaftige inspanningen van een kleine skeletbemanning en veel geluk dat er geen ramp is gebeurd”, zei Ghiwa Nakat, uitvoerend directeur van Greenpeace MENA, op 23 juli. “Hoewel de bergingsoperatie risico’s heeft, zijn deze minder dan niets doen.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert