Site pictogram Financieel.com

VK gaat deze week het potentiële coronavirusvaccin op mensen testen

Staatssecretaris van Volksgezondheid en Sociale Zorg Matt Hancock arriveert voor de wekelijkse kabinetsvergadering op Downing Street 10 op 21 mei 2019 in Londen, Engeland.

Wiktor Szymanowicz / Barcroft Media via Getty Images

De Britse minister van Volksgezondheid zei dinsdag dat het land later deze week een potentieel vaccin voor het coronavirus op mensen zal testen.

Een vaccin dat door onderzoekers van Oxford University is ontwikkeld, wordt donderdag op mensen getest, zei minister van Volksgezondheid Matt Hancock in een dagelijkse nieuwsbriefing.

“In normale tijden zou het jaren duren om dit stadium te bereiken en ik ben erg trots op het werk dat tot nu toe is verricht”, zei hij.

Hancock zei dat hij £ 20 miljoen ($ 24,5 miljoen) ter beschikking zou stellen aan de wetenschappers in Oxford, evenals een extra £ 22,5 miljoen aan financiering voor onderzoekers van het Imperial College London.

‘Niets aan dit proces is zeker’, zei hij. “Vaccinontwikkeling is een proces van vallen en opstaan ​​en opnieuw proberen.” ‘Dat is de aard van hoe vaccins worden ontwikkeld.’

De Britse strategie voor het aanpakken van de pandemie is door sommigen bekritiseerd omdat ze te traag is om op de crisis te reageren en omdat er een gebrek is aan tests en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Een explosief rapport van het weekend beweerde dat premier Boris Johnson vijf noodvergaderingen had overgeslagen toen de crisis zich ontvouwde. De regering van Johnson heeft lang gereageerd op het artikel dat de beweringen weerlegt.

Groot-Brittannië is sinds 23 maart gesloten en de regering heeft onlangs aangekondigd dat zij deze maatregelen met nog eens drie weken zal verlengen. Mensen mogen momenteel alleen hun huis verlaten voor essentiële benodigdheden, lichaamsbeweging en sleutelwerk, terwijl niet-essentiële winkels in het hele land zijn gesloten.

Het dodental van het Britse coronavirus bedraagt ​​nu 16.509, volgens Johns Hopkins University, terwijl 125.856 positief voor de ziekte is getest. Het land heeft het zesde grootste aantal bevestigde gevallen van coronavirus ter wereld.

Mobiele versie afsluiten