FINANCIEEL.com

Vastgoedaandelen in China tuimelen, aangevoerd door Country Garden, Longfor, Sunac

Vastgoedaandelen in China tuimelen, aangevoerd door Country Garden, Longfor, Sunac

Country Garden-aandelen zakten maandag naar nieuwe dieptepunten in acht maanden, waardoor de verliezen voor de Chinese vastgoedsector groter werden door de hernieuwde angst voor schulden.

Toekomstige publicatie | Toekomstige publicatie |

Chinese vastgoedaandelen kelderden maandag, aangevoerd door aandelen van Landelijke tuin die naar een nieuw dieptepunt in acht maanden zakte door hernieuwde schuldenangst voor Chinese vastgoedontwikkelaars.

In Hongkong genoteerde aandelen van Landelijke tuin daalden met bijna 7%, het laagste niveau sinds begin november. De arm voor onroerendgoeddiensten Landelijke tuindiensten meer dan 15% gedaald.

gerelateerd beleggingsnieuws

Het cijferseizoen in China is nog maar net begonnen.  Hier zijn enkele winnaars om naar te kijken

CNBC Pro

JP Morgan verlaagde de rating van beide bedrijven naar onderwogen en halveerde het koersdoel van Country Garden en zijn notering voor vastgoeddiensten meer dan de helft. De analisten van de bank waarschuwen dat, tenzij de Chinese overheid meer beleidsondersteuning biedt, de liquiditeitsproblemen waarschijnlijk zullen blijven bestaan.

De Hang Seng Mainland Property Index, een maatstaf van in Hong Kong genoteerde Chinese vastgoedtellers, daalde met meer dan 5% en bleef achter bij de Hang Seng-index die daalde met 1,5%.

Aandelen van Longfor-groep daalden maandag met 9%, terwijl Sunac daalde bijna 6%, China Vanke daalde met 3,4% en Overzees land en investeringen in China verloor 3,16%.

Aandelengrafiek IcoonAandelengrafiek pictogram

inhoud verbergen

Country Garden wordt gezien als een van de grootste projectontwikkelaars van het vasteland. Een stap vorige week om een ​​deel van een leningfaciliteit uit 2019 te herfinancieren, kon investeerders niet verzekeren van het vermogen om zijn schulden af ​​​​te lossen, meldde Reuters.

De analisten van JP Morgan verlaagden de richtprijzen voor Country Garden met meer dan 60% tot HK$0,90 en voor Country Garden Services met bijna 70% tot HK$6,70.

De daling van maandag voor de Chinese vastgoedsector komt na zware verliezen vorige week als gevolg van zwakke vastgoedgerelateerde gegevens en het achterstallige winstrapport van vastgoedgigant Evergrande, waaruit de volledige omvang van het faillissement bleek.

De vastgoedsector van het land worstelt om uit een kredietcrisis te komen nadat de regering in augustus 2020 hardhandig haar schuldniveau heeft teruggedrongen.

Aandelengrafiek IcoonAandelengrafiek pictogram

inhoud verbergen

Jaren van uitbundige groei leidden tot de bouw van spooksteden waar het aanbod de vraag overtrof, terwijl ontwikkelaars probeerden te profiteren van het verlangen naar eigenwoningbezit en investeringen in onroerend goed.

Zwakte in de Chinese vastgoedsector kan de komende jaren een belemmering vormen voor de economie en kan zelfs gevolgen hebben voor landen in de wijdere regio, waarschuwen banken van Wall Street.

Economen van Goldman Sachs zeiden dat de vastgoedmarkt naar verwachting een “L-vormig herstel” zal zien – gedefinieerd als steile dalingen gevolgd door een langzaam herstel.

Er is meer 'bloed op straat' onder kleinere projectontwikkelaars in heel China, zegt analist

Officiële gegevens van vorige week toonden een daling van 7,9% in vastgoedinvesteringen voor de periode januari tot juni. Dat is steiler dan de daling van 7,2% die werd gerapporteerd voor januari tot mei.

Vorige maand zei de op een na grootste ontwikkelaar van China, China Vanke, dat de sector “inderdaad op korte termijn onder druk staat” en dat de situatie “erger is dan verwacht”, aldus een vertaling van CNBC.

Afgelopen maandag rapporteerde vastgoedgigant Evergrande een gecombineerd verlies van $ 81 miljard in zijn langverwachte winstrapport. De projectontwikkelaar met de meeste schulden ter wereld raakte in 2021 in gebreke en kondigde in maart een offshore schuldherstructureringsprogramma aan, omdat het bedrijf moeite had om projecten af ​​te ronden en leveranciers en geldschieters terug te betalen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert