Site pictogram Financieel.com

Vaccinatiedokter zegt dat zorgen over het idee van Trump tot verdrijving hebben geleid

Een arts die werd verwijderd als hoofd van de federale instantie die een vaccin voor het coronavirus helpt ontwikkelen, zei dat hij werd verdreven omdat hij opriep tot verzet tegen de wijdverbreide adoptie van een door president Donald Trump gepromoot medicijn als behandeling voor Covid-19.

Dr. Rick Bright zei ook dat hij geloofde dat hij uit zijn functie was ontslagen omdat hij erop stond dat “de miljarden dollars die door het Congres waren toegewezen om de pandemie van Covid-19 aan te pakken” worden “geïnvesteerd” in veilige en wetenschappelijk onderzochte oplossingen, en niet in drugs, vaccins en andere technologieën die geen wetenschappelijke waarde hebben. “

‘Ik spreek me uit omdat, om dit dodelijke virus te bestrijden, de wetenschap – en niet de politiek of vriendjespolitiek – het voortouw moet nemen’, zei Bright in een verklaring, die voor het eerst werd gerapporteerd door The New York Times.

‘Blind haasten naar onbewezen drugs kan rampzalig zijn en tot talloze doden leiden. Wetenschap, in dienst van de gezondheid en veiligheid van het Amerikaanse volk, moet altijd de politiek overtroeven.’

Het Witte Huis weigerde commentaar te geven. Het ministerie van Volksgezondheid en Human Services reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Bright is dinsdag verwijderd als directeur van de Biomedical Advanced Research and Development Authority, een afdeling van de Amerikaanse afdeling Health and Human Services.

Hij kreeg een baan met minder verantwoordelijkheden bij de National Institutes of Health.

“Door mij midden in deze pandemie te plaatsen en politiek en vriendjespolitiek voor wetenschap te plaatsen, komen levens in gevaar en worden nationale inspanningen belemmerd om deze urgente volksgezondheidscrisis veilig en effectief aan te pakken”, schreef Bright in zijn verklaring.

Hij zei dat hij de inspecteur-generaal van HHS, een interne ethische waakhond, zal vragen “om de manier te onderzoeken waarop deze administratie het werk van BARDA heeft gepolitiseerd en mij en andere gewetensvolle wetenschappers onder druk heeft gezet om bedrijven te financieren met politieke connecties en inspanningen die geen wetenschappelijke verdienste hebben . “

Advocaten van Bright, Debra Katz en Lisa Banks, zei in een voorbereide verklaring dat “het feit dat de regering Dr. Bright uit zijn functie als directeur van BARDA heeft verwijderd, vergelding duidelijk en eenvoudig is.”

“De resultaten van de weigering van de regering om naar de experts te luisteren en om mensen als Dr. Bright, die wijzen op eventuele fouten in de reactie van de regering, terzijde te schuiven, zullen catastrofaal blijven voor het Amerikaanse volk”, aldus Katz en Banks, wiens advocatenkantoor gespecialiseerd is in klokkenluiders vertegenwoordigen.

“We zullen verzoeken dat het Office of Special Counsel uitstel van de beëindiging van Dr. Bright aanvraagt ​​en dat Dr. Bright in zijn positie mag blijven in afwachting van de OSC en het onderzoek van IG naar deze onwettige gedwongen overdracht.”

Katz vertegenwoordigde in 2018 Christine Blasey Ford, een professor psychologie aan de Stanford University die getuigde dat ze seksueel misbruikt was door rechter Brett Kavanaugh van het Hooggerechtshof toen ze middelbare scholieren waren. Kavanaugh werd na een getuigenis van Ford bevestigd voor een zetel in het hooggerechtshof.

In zijn verklaring woensdag schreef Bright: “Mijn professionele achtergrond heeft me voorbereid op een moment als dit – om een ​​dodelijk virus dat Amerikanen en mensen over de hele wereld bedreigt, het hoofd te bieden en te verslaan.”

‘Tot nu toe heb ik de inspanningen van de regering geleid om te investeren in de beste beschikbare wetenschap om de pandemie van Covid-19 te bestrijden.’

“Helaas resulteerde dit in botsingen met politiek leiderschap van HHS, waaronder kritiek op mijn proactieve inspanningen om vroeg in vaccins en voorraden te investeren die cruciaal zijn om Amerikaanse levens te redden. Ik verzette me ook tegen pogingen om potentieel gevaarlijke drugs te promoten die gepromoot werden door mensen met politieke connecties”, schreef hij. .

Bright schreef ook: “Specifiek, en in tegenstelling tot misleidende richtlijnen, beperkte ik het brede gebruik van chloroquine en hydroxychloroquine, dat door de regering als een wondermiddel wordt gepromoot, maar dat duidelijk geen wetenschappelijke verdienste heeft,” zei hij.

Trump heeft gesuggereerd dat deze medicijnen effectief kunnen zijn bij de behandeling van Covid-19-patiënten.

“Hoewel ik bereid ben om alle opties te bekijken en ‘out of the box’ te denken voor effectieve behandelingen, verzette ik me terecht tegen pogingen om op verzoek een onbewezen medicijn aan het Amerikaanse publiek te leveren,” schreef Bright.

“” Ik stond erop dat deze medicijnen alleen onder toezicht van een arts aan ziekenhuispatiënten met bevestigde Covid-19 zouden worden verstrekt.

Hij voegde eraan toe: “Deze geneesmiddelen hebben potentieel ernstige risico’s, waaronder een verhoogde mortaliteit die is waargenomen in enkele recente onderzoeken bij patiënten met Covid-19.”

Mobiele versie afsluiten