Vacatures bij Amazon Care op het gebied van telegeneeskunde duiden op uitbreiding

Amazon-medewerkers krijgen te horen dat ze zorg op afroep kunnen krijgen

Amazon Care, de online medische kliniek van het bedrijf voor zijn eigen werknemers, probeert een half dozijn mensen aan te nemen in bedrijfsontwikkelingsrollen om “relaties op te bouwen en te laten groeien met commerciële en publieke ondernemingen.” De meeste rollen zijn de afgelopen maand gepost.

Door een business development team samen te stellen, geeft het bedrijf de intentie aan om breder te gaan dan zijn eigen medewerkers. Amazon heeft een geschiedenis in het ontwikkelen van producten die het op zijn eigen personeel uittest voordat het zich uitbreidt naar een bredere populatie.

Bovendien vertelde een persoon die bekend was met de plannen van de business unit aan CNBC dat Amazon Care begonnen is contact op te nemen met gezondheidsplannen en werkgevers in de omgeving van Washington om mogelijkheden te bespreken om uit te breiden buiten de eigen werknemers. De plannen bevinden zich in een verkennende fase en mogen niet tot uitbreiding leiden.

Amazon Care, dat in het najaar van 2019 als pilot werd gelanceerd, biedt een virtuele medische kliniek voor werknemers en hun gezinsleden in de staat Washington. Het doel is om het gemakkelijker te maken om online toegang te krijgen tot hoogwaardige eerstelijnszorg, en in sommige gebieden zijn ook huisbezoeken mogelijk.

Amazon is de laatste jaren steeds meer in de medische sector terechtgekomen. In 2018 verwierf het PillPack, dat medicatie thuis bezorgt, en heeft onder die afdeling een apotheekteam opgebouwd. Het heeft ook een gezondheids- en welzijnseenheid die zich richt op spraaktoepassingen binnen zijn Alexa-team. Het bedrijf stapte in augustus op de markt voor wearables met een apparaat dat bekend staat als Halo om de gezondheid en conditie van zijn gebruikers te volgen.

Telegeneeskunde vertegenwoordigt een aanzienlijke marktkans. Het zal naar verwachting in 2026 meer dan $ 17 miljard waard zijn, aangezien meer mensen ervoor kiezen om online met hun artsen in gesprek te gaan. De pandemie van het coronavirus heeft die verschuiving versneld, waarbij de federale overheid de regelgeving versoepelde om het voor artsen gemakkelijker te maken om betaald te worden voor een online bezoek.

In september kondigde Amazon Care aan dat het zijn dienstverlening had uitgebreid van het hoofdkantoor in de omgeving van Seattle naar al zijn kantoren in de staat Washington.

Een woordvoerder van Amazon weigerde commentaar te geven.

follow:
admin

admin

Related Posts

Bewolkt en vochtig weekend voor NL

De Nederlandse werkweek zou waarschijnlijk eindigen met een sombere, bewolkte vrijdag, maar een matig weekend zou maandag een dag van

Bewolkt en vochtig weekend voor NL

De Nederlandse werkweek zou waarschijnlijk eindigen met een sombere, bewolkte vrijdag, maar een matig weekend zou maandag een dag van