FINANCIEEL.com

United voegt vluchten naar Tokio, Manilla en Taipei toe

United voegt vluchten naar Tokio, Manilla en Taipei toe

Een vliegtuig van United Airlines staat op de landingsbaan van San Francisco International Airport.

Justin Sullivan |

United Airlines heeft dinsdag een nieuwe uitbreiding van Azië-vluchten in de komende maanden in kaart gebracht, als onderdeel van het streven om te profiteren van een hausse in internationale langeafstandsreizen die luchtvaartmaatschappijen na de Covid-19-pandemie weer winstgevend heeft gemaakt.

Internationale reisboekingen zijn dit jaar enorm gestegen, zeggen leidinggevenden van luchtvaartmaatschappijen, omdat reizigers langeafstandsreizen zoeken die ze tijdens de pandemie hebben uitgesteld te midden van een web van reisbeperkingen en zorgen over het virus. Luchtvaartmaatschappijen hebben hun schema’s als reactie daarop aangescherpt.

gerelateerd beleggingsnieuws

Inkomsten-playbook: Netflix en Tesla zullen deze week rapporteren naarmate het rapportageseizoen toeneemt

CNBC Pro

“Over het algemeen is de Stille Oceaan net zo sterk, zo niet sterker dan de Atlantische Oceaan vandaag de dag is”, vertelde Patrick Quayle, United’s senior vice-president van wereldwijde netwerkplanning en allianties, aan verslaggevers. United kondigde in april nieuwe vluchten aan naar Nieuw-Zeeland en Australië.

Vanaf 29 oktober zal United dagelijks non-stop vluchten vliegen tussen San Francisco en Manilla, en wordt daarmee de enige Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die non-stop vluchten aanbiedt naar de Filippijnse hoofdstad vanuit het vasteland van de VS. Het zal haar grootste vliegtuig gebruiken, een Boeing 777-300ER, voor de route.

De luchtvaartmaatschappij voegt ook een tweede non-stop vlucht toe tussen San Francisco en Taipei, Taiwan, eveneens vanaf 29 oktober, en is van plan om de dienst naar Tokyo’s Narita International Airport vanuit Los Angeles te hervatten, naast vluchten tussen Los Angeles en de meer in de stad gelegen luchthaven. Haneda internationale luchthaven.

Quayle zei dat er veel vraag is naar vluchten naar Tokio sinds Japan eerder dit jaar de reisbeperkingen heeft opgeheven.

China service nog steeds uitgedaagd

Toch zijn er beperkingen voor de groei van United in China, waaronder Russische luchtruimbeperkingen. Quayle zei dat United daarom geen andere routes zal hervatten, zoals New Jersey’s Newark Liberty International Airport naar Hong Kong. De luchtvaartmaatschappij zal echter vluchten van Los Angeles naar Hong Kong aanbieden, waardoor de dagelijkse non-stopdienst naar Hong Kong wordt teruggebracht tot drie vluchten per dag, inclusief vluchten vanuit San Francisco.

Hij zei dat United en andere luchtvaartmaatschappijen in contact staan ​​met de Amerikaanse regering over onderhandelingen met Chinese tegenhangers over het toevoegen van back-service.

Tussen juni en eind augustus van dit jaar zijn er 312 vluchten gepland tussen de VS en China, tegen meer dan 4.800 in 2019, volgens luchtvaartgegevensbedrijf Cirium.

Vanaf de komende winter zullen de trans-Pacifische vluchten van United ongeveer vlak zijn in vergelijking met 2019, maar ongeveer 40% groter wanneer de dienst in China wordt stopgezet, zei een woordvoerster.

Internationaal in Newark

United overweegt de bezuinigingen op de hub in Newark, omdat het kampt met slecht zomerweer, verkeersopstoppingen en een tekort aan luchtverkeersleiders in het gebied. Quayle zei echter dat dit geen invloed heeft op de internationale dienstverlening.

“Ons doel is om vanuit Newark wereldwijd een betrouwbare, consistente operatie uit te voeren”, zei hij. “We gaan niet bezuinigen op de international, maar we gaan natuurlijk wat veranderen.”

United komt woensdag na sluiting van de markt met kwartaalresultaten. Leidinggevenden zullen tijdens een telefonische vergadering op donderdagochtend om 10:30 ET waarschijnlijk veranderingen schetsen die ze in Newark overwegen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert