FINANCIEEL.com

Uber-inkomstenrapport Q3 2023

Uber-inkomstenrapport Q3 2023

CEO van Uber, Dara Khosrowshahi, spreekt op het podium tijdens GE The Lean Mindset: The Pursuit Of Progress Event in Chelsea Industrial op 6 september 2023 in New York City.

Ilya S. Savenok | Getty Images Entertainment |

Uber rapporteerde dinsdag resultaten over het derde kwartaal die de verwachtingen van analisten op het gebied van de boven- en onderkant niet konden waarmaken, maar die wel kracht vertoonden op andere gebieden, zoals de brutoboekingen, die de verwachtingen van het bedrijf vanaf het tweede kwartaal overtroffen.

Dit is hoe het bedrijf het deed:

  • Winst per aandeel: 10 cent versus 12 cent verwacht door LSEG, voorheen bekend als Refinitiv.
  • Winst: $9,29 miljard versus $9,52 miljard verwacht door LSEG.

De omzet van Uber voor het kwartaal steeg met 11% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het bedrijf rapporteerde een nettowinst van $221 miljoen, of 10 cent per aandeel, vergeleken met een nettoverlies van $1,2 miljard, of 61 cent per aandeel, in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat omvat een tegenwind van $96 miljoen als gevolg van herwaarderingen van de aandeleninvesteringen van Uber.

De aandelen van Uber stegen dinsdag met minder dan 1% in de premarket-handel.

In een voorbereide verklaring zei CEO Dara Khosrowshahi dat het derde kwartaal van Uber “zeer sterk” was en dat hij versnellingen zag in de brutoboekingen, reizen en maandelijkse actieve platformconsumenten van het bedrijf. Hij voegde eraan toe dat het platform de voortdurende voordelen ziet van consumenten die hun uitgaven verschuiven van retail naar diensten.

“Deze resultaten laten zien dat Uber winstgevende groei op grote schaal blijft stimuleren – en waarom we denken dat we goed gepositioneerd zijn voor de komende reis, in goede of slechte macro-omgevingen”, zei hij.

Uber rapporteerde een gecorrigeerde EBITDA van $1,09 miljard, een stijging van $576 miljoen op jaarbasis en boven de $1,02 miljard die werd verwacht door analisten geraadpleegd door StreetAccount. De brutoboekingen voor het kwartaal kwamen uit op $35,3 miljard, een stijging van 21% op jaarbasis en boven de verwachtingen van het bedrijf vorig kwartaal.

Voor het vierde kwartaal van 2023 verwacht Uber brutoboekingen te rapporteren tussen de 36,5 miljard en 37,5 miljard dollar, vergeleken met de StreetAccount-schattingen van 36,5 miljard dollar, en een aangepaste EBITDA van 1,18 miljard tot 1,24 miljard dollar.

Dit is hoe de grootste bedrijfssegmenten van Uber presteerden:

Mobiliteit (brutoboekingen): $17,90 miljard, een stijging van 31% op jaarbasis

Levering (brutoboekingen): $16,09 miljard, een stijging van 18% op jaarbasis

Het mobiliteitssegment van Uber rapporteerde een omzet van $5,07 miljard, vergeleken met $2,93 miljard aan bezorgdiensten. De vrachtactiviteiten boekten dit kwartaal een omzet van $1,28 miljard, een daling van 27% op jaarbasis. Het cijfer komt ook overeen met de 1,28 miljard dollar die Uber afgelopen kwartaal rapporteerde toen Khosrowshahi vertelde dat vrachtvervoer aan CNBC een uitdaging blijft voor het bedrijf.

Het aantal maandelijkse actieve platformconsumenten van Uber bereikte in het tweede kwartaal 142 miljoen, een stijging van 15% op jaarbasis. Er werden tijdens de periode 2,44 miljard ritten op het platform voltooid, een stijging van 25% op jaarbasis.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert