FINANCIEEL.com

Twitter zegt dat snelheidslimieten bedoeld waren om bots te dwarsbomen, maar weinig gebruikers werden getroffen

Twitter zegt dat snelheidslimieten bedoeld waren om bots te dwarsbomen, maar weinig gebruikers werden getroffen

Jaap Ariens | Nurfoto |

Recente gebruikslimieten op Twitter zijn geïmplementeerd om “bots en andere slechte actoren te detecteren en te elimineren”, zei het bedrijf dinsdag, eraan toevoegend dat momenteel slechts een “klein percentage” van de gebruikers wordt getroffen.

“Om de authenticiteit van ons gebruikersbestand te waarborgen, moeten we extreme maatregelen nemen om spam en bots van ons platform te verwijderen”, aldus Twitter in een blogbericht. “Elke voorafgaande kennisgeving van deze acties zou slechte acteurs in staat hebben gesteld hun gedrag aan te passen om detectie te omzeilen.”

Het bedrijf zei dat de acties bedoeld zijn om te voorkomen dat accounts openbare gegevens van gebruikers schrapen om kunstmatige-intelligentiemodellen te bouwen en het gebruik van het platform te manipuleren.

Twitter-eigenaar Elon Musk kondigde zaterdag de limieten aan en zei dat gebruikers slechts een bepaald aantal berichten per dag zouden mogen lezen vanwege “extreme niveaus van gegevensschrapen” en “systeemmanipulatie”.

Twitter bestempelde de beperkingen als tijdelijk en ze waren gelaagd op basis van de verificatiestatus van een gebruiker op het platform. De update kwam omdat veel Twitter-gebruikers foutmeldingen tegenkwamen bij het proberen toegang te krijgen tot het platform.

“Momenteel zijn de beperkingen van invloed op een klein percentage van de mensen die het platform gebruiken, en we zullen een update geven wanneer het werk is voltooid. Wat onze klanten betreft, zijn de effecten op advertenties minimaal geweest”, zei Twitter dinsdag.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert