Twitter-CEO verwacht dat Musk-deal wordt gesloten, maar bereidt zich voor op alle scenario’s

By Jernst van Waal

Parag Agrawal benoemd tot CEO van Twitter op 29 november 2021.

Hoffelijkheid: Twitter

Twitter-CEO Parag Agrawal zei vrijdag dat hij nog steeds verwacht dat de verkoop aan Elon Musk doorgaat, maar hij blijft het bedrijf leiden voor het geval dat niet het geval is.

Hoewel ik verwacht dat de deal wordt gesloten, moeten we voorbereid zijn op alle scenario’s en altijd doen wat goed is voor Twitter”, zei Agarwal in een tweet. “Ik ben verantwoordelijk voor het leiden en exploiteren van Twitter, en het is onze taak om een ​​sterker Twitter elke dag.”

Musk tweette eerder op vrijdag dat de deal in de wacht staat totdat hij meer details te weten komt over hoeveel nepaccounts, zoals spambots, er op het platform zijn. Het aandeel zakte bijna 10%, wat bijdroeg aan een recente duik in de waarde van het bedrijf. Het is nu ongeveer $ 13 miljard minder waard dan Musk’s overeengekomen bod vorige maand van ongeveer $ 44 miljard.

Maar Musk kan misschien niet gemakkelijk weglopen. Hij zou op de haak zijn voor een ontbindingsvergoeding van $ 1 miljard en zou kunnen worden geconfronteerd met een rechtszaak wegens contractbreuk die hem miljarden meer zou kosten, meldde CNBC eerder.

De opmerkingen van Agarwal via een reeks tweets komen een dag nadat het bedrijf zei dat het de aanwervingen stopzette, aanbiedingen intrekt en de kosten verlaagt. Twee leidinggevenden verlieten het bedrijf ook, waaronder hoofd van de consument Kayvon Beykpour, die zei dat Agarwal hem vroeg om te vertrekken.

“Mensen hebben ook gevraagd: waarom nu kosten beheren versus na sluiting?” Agarwal schreef. “Onze branche bevindt zich momenteel in een zeer uitdagende macro-omgeving. Ik zal de deal niet als excuus gebruiken om belangrijke beslissingen voor de gezondheid van het bedrijf te vermijden, en dat geldt ook voor een leider bij Twitter.”

Agrawal voegde eraan toe dat hij zal proberen meer transparantie te brengen in het werk dat Twitter doet om openbare gesprekken op het platform te verbeteren.

Abonneer je op CNBC op YouTube.

HORLOGE: Elon Musk zegt ‘nog steeds toegewijd’ te zijn aan Twitter-deal