FINANCIEEL.com

Twitter beschuldigt Meta van het stelen van handelsgeheimen voor zijn nieuwe Threads-app

Twitter beschuldigt Meta van het stelen van handelsgeheimen voor zijn nieuwe Threads-app

Chief Executive Officer van SpaceX en Tesla en eigenaar van Twitter, Elon Musk woont de Viva Technology-conferentie bij die gewijd is aan innovatie en startups in het expositiecentrum Porte de Versailles op 16 juni 2023 in Parijs, Frankrijk.

Chesnot |

De advocaat van Twitter schreef een brief aan Facebook-ouder Meta beschuldigde het bedrijf woensdag van “systematische” en “onwettige verduistering” van handelsgeheimen na de lancering van zijn Threads-service.

De brief van de oude Elon Musk-advocaat Alex Spiro beweerde dat Meta’s nieuwe Twitter-kloon was gebouwd door voormalige Twitter-medewerkers die “opzettelijk waren toegewezen” om een ​​”copycat” -app te ontwikkelen. Semafor was de eerste die verslag deed van de brief.

Spiro gaf geen concrete voorbeelden van Twitter-medewerkers die handelsgeheimen gebruikten om de app te bouwen, die binnen enkele uren na de lancering miljoenen gebruikers bereikte. Maar het bericht – verzonden op dezelfde dag dat Threads voor het publiek werd geopend – toont Musk’s bezorgdheid gezien Meta’s gebruikersbasis en technische capaciteiten.

“Niemand in het technische team van Threads is een voormalige Twitter-medewerker”, schreef Andy Stone, communicatiedirecteur van Meta, op Threads. “Dat is gewoon geen ding.”

Sinds de aankoop van Twitter door Musk voor $ 44 miljard in oktober, is de site bezaaid met uitdagingen, waaronder enkele adverteerders die hun campagnes hebben opgeschort. Musk heeft het bedrijf drastisch ingekrompen, waardoor het traag reageert op storingen.

Spiro zei dat het Meta “uitdrukkelijk verboden” is om de volgersgegevens van Twitter te crawlen of te schrapen, zonder bewijs te leveren dat Meta zich met die activiteit heeft beziggehouden. Musk beweerde eerder dat het schrapen van Twitter-gebruikersgegevens op grote schaal plaatsvond, hoewel hij ook specifieke voorbeelden verwaarloosde.

Donderdag tweette de nieuwe CEO van Twitter, Linda Yaccarino, dat het bedrijf “vaak geïmiteerd” werd, een duidelijke verwijzing naar Threads.

Threads is al gelanceerd met vertegenwoordiging van grote merken en beroemdheden. De app mist nog enkele essentiële functies, waaronder een webapp, en genereert nog geen inkomsten.

HORLOGE: De groeisnelheid van Threads is absoluut adembenemend

De gebruikersgroei van Threads is absoluut adembenemend, zegt Josh Brown

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert