Twitter backtracks, maakt het delen van het verhaal van New York Post Biden mogelijk

Jack Dorsey, CEO van Twitter, getuigt tijdens een hoorzitting van de Senate Intelligence Committee over buitenlandse invloed bij het gebruik van sociale mediaplatforms, op Capitol Hill, 5 september 2018 in Washington, DC.

Drew Angerer | Getty-afbeeldingen

Twitter heeft vrijdag zijn controversiële redactionele besluit teruggedraaid om gebruikers te beletten een New York Post-verhaal te delen dat beweert “smoking gun” e-mails te tonen met betrekking tot de democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn zoon.

Het bedrijf en rivaal Facebook nam woensdag de ongekende beslissingen om de verspreiding van het nieuwsartikel te blokkeren of te beperken. Het niet-geverifieerde verhaal beweert dat Hunter Biden probeerde een directeur van het Oekraïense bedrijf waarvoor hij werkte, voor te stellen aan zijn vader, die op dat moment de vice-president van de Verenigde Staten was.

Twitter zei later dat het het artikel had geblokkeerd omdat het afbeeldingen van gehackt materiaal met persoonlijke en privé-informatie bevatte. Vervolgens verduidelijkte het dat discussie of commentaar op het gehackte materiaal niet verboden mocht worden.

CEO van Twitter Jack Dorsey beschreef de oorspronkelijke beslissing van het bedrijf om het artikel te blokkeren zonder de redenering ervan als “onaanvaardbaar” uit te leggen.

President Donald Trump en enkele gebruikers bekritiseerden luidkeels de oorspronkelijke beslissing van Twitter.

“Zo vreselijk dat Facebook en Twitter het verhaal van ‘Smoking Gun’-e-mails over Sleepy Joe Biden en zijn zoon Hunter in de @NYPost hebben neergezet,” Trump twitterde woensdag. “Het is nog maar het begin voor hen. Er is niets erger dan een corrupte politicus. HERROEPING SECTIE 230 !!!”

Het bedrijf heeft zijn beslissing nu volledig teruggedraaid en laat gebruikers het artikel delen. Het bedrijf veranderde van gedachten omdat de ooit privé-informatie in het artikel nu op grote schaal beschikbaar is gesteld op internet, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Het bedrijf veranderde donderdag ook zijn beleid en zei dat het gehackte inhoud niet langer zou verwijderen, tenzij deze rechtstreeks wordt gedeeld door hackers of degenen die met hen samenwerken. Bovendien zal Twitter nu tweets labelen om context te bieden in plaats van links te blokkeren, zei Vijaya Gadde, hoofd juridische zaken, openbaar beleid en vertrouwen en veiligheid bij Twitter.

follow:
admin

admin

Related Posts

Bewolkt en vochtig weekend voor NL

De Nederlandse werkweek zou waarschijnlijk eindigen met een sombere, bewolkte vrijdag, maar een matig weekend zou maandag een dag van

Bewolkt en vochtig weekend voor NL

De Nederlandse werkweek zou waarschijnlijk eindigen met een sombere, bewolkte vrijdag, maar een matig weekend zou maandag een dag van