Tweewielige scooters stimuleren de verkoop van elektrische voertuigen in India

By admin

Nasir Kachroo | NurPhoto | Getty Images

De verkoop van elektrische voertuigen (EV) in India is het afgelopen jaar sterk gestegen, waarbij tweewielige transportmodi het overgrote deel van de verkoop vertegenwoordigen in het op één na meest bevolkte land ter wereld.

De verkoop van elektrische voertuigen in het land bereikte 156.000 in het boekjaar 2019-20, blijkt uit cijfers van de Vereniging van Fabrikanten van Elektrische Voertuigen (SMEV) op maandag, tegenover 130.000 vorig jaar.

“Tweewielers” waren goed voor maar liefst 152.000 van de totale verkoop, met auto- en busverkopen die respectievelijk 3.400 en 600 bereikten.

Van de tweewielerverkopen in de laatste cijfers was 97% elektrische scooters, terwijl elektrische fietsen en motorfietsen de resterende 3% voor hun rekening namen. De verkoop van elektrische auto’s in India daalde licht in vergelijking met een jaar eerder, toen 3.600 exemplaren werden verkocht.

In vergelijking met andere landen heeft de Indiase markt voor elektrische auto’s nog een lange weg te gaan.

Neem bijvoorbeeld het VK. Volgens cijfers van de Society of Motor Manufacturers and Traders zijn de registraties van accu-elektrische voertuigen in het land in 2019 gestegen tot 37.850, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 15.510 in 2018.

Maar hoewel het kan achterlopen wat betreft de verkoop van elektrische auto’s, is er duidelijk ruimte voor India om meer elektrische voertuigen in zijn transportmix te introduceren.

“Luchtverontreiniging is een extreem probleem voor het land, dus elektrische voertuigen vormen een belangrijk onderdeel van de middellange-termijnoplossing”, vertelde Tim Buckley van het Institute for Energy Economics and Financial Analysis (IEEFA) via e-mail aan CNBC.

“Energiezekerheid is een enorm probleem, aangezien India meer dan 80% van zijn olie importeert”, voegt Buckley, directeur van Energy Finance Studies voor Zuid-Azië bij IEEFA, toe.

“Dus wanneer premier Narendra Modi spreekt over elektrificatie als topprioriteit voor het land, heeft hij het over zowel elektrificatie op het platteland als in de transportsector.”

Buckley legde uit dat terwijl steenkool, waterkracht, wind en zonne-energie allemaal in India in eigen land konden worden gewonnen, olie – op schaal – niet.

Er was dus een “enorm voordeel” voor het land als het ging om transportelektrificatie “in termen van nationale veiligheid en verminderde invoer van fossiele brandstoffen, waardoor het tekort op de lopende rekening werd verminderd en daardoor de munt verzwakte”.