FINANCIEEL.com

Trump vertelde door een speciale raadsman dat hij een crimineel doelwit is in het onderzoek van 6 januari

Trump vertelde door een speciale raadsman dat hij een crimineel doelwit is in het onderzoek van 6 januari

Trump zegt dat een speciale raadsman hem vertelde dat hij een doelwit is in het onderzoek van 6 januari

Voormalig president Donald Trump zei dinsdag dat hij door speciaal aanklager Jack Smith is verteld dat hij een doelwit is in het strafrechtelijk onderzoek van 6 januari.

Trump is de belangrijkste kanshebber voor de Republikeinse presidentiële nominatie in 2024. Smith heeft Trump al strafrechtelijk beschuldigd van ongeveer drie dozijn aanklachten in verband met het achterhouden van geheime documenten toen hij het Witte Huis verliet.

Trump suggereerde ook dat hij binnenkort kan worden aangeklaagd voor het onderzoek van 6 januari, dat gericht is op de inspanningen van Trump om zijn verlies bij de verkiezing van president Joe Biden in 2020 ongedaan te maken. Trump plaatste zijn verklaring op zijn Truth Social-account.

Twee bronnen met directe kennis van het onderzoek bevestigden aan NBC News dat Smith Trump een doelbrief in de zaak had gestuurd.

Dergelijke brieven worden door het ministerie van Justitie verzonden om mensen de kans te geven te getuigen voor een grand jury nadat de DOJ heeft vastgesteld dat er substantieel bewijs is dat hen in verband brengt met een misdrijf.

“De gestoorde Jack Smith, de officier van justitie van Joe Biden’s DOJ, stuurde een brief (alweer, het was zondagavond!) waarin hij verklaarde dat ik een DOELSTELLING ben van het Grand Jury-onderzoek van 6 januari, en gaf me een zeer korte 4 dagen om verslag uit te brengen aan de Grand Jury, wat bijna altijd arrestatie en aanklacht betekent”, schreef Trump op zijn Truth Social-site.

Trump schreef dat hij zondagavond van zijn advocaten te horen kreeg wat hij het ‘gruwelijke nieuws’ noemde.

Een woordvoerder van Smith weigerde commentaar te geven.

Een hoorzitting in de strafzaak met geheime documenten is gepland voor dinsdag in de federale rechtbank van Florida.

De advocaten van Trump hebben gevraagd dat elk proces in die zaak na de verkiezingen van 2024 plaatsvindt. De aanklagers van Smith verzetten zich tegen dat bod.

Trump wordt afzonderlijk strafrechtelijk onderzocht door een openbare aanklager van Georgië voor zijn poging om verkiezingsfunctionarissen daar te krijgen om zijn verlies aan Biden in Georgië ongedaan te maken.

Een woordvoerder van Rudy Giuliani, de advocaat die Trumps pogingen leidde om zijn verkiezingsverlies in 2020 ongedaan te maken, zei dat hij geen doelbrief van Smith heeft ontvangen. Lin Wood, een advocaat en bondgenoot van Trump, zei ook dat hij zo’n brief niet heeft ontvangen.

Timothy Parlatore, een advocaat van Bernard Kerik, de voormalige politiecommissaris van New York City die met Giuliani samenwerkte bij de poging tot omkering van de verkiezingen, vertelde NBC dat Kerik geen doelbrief heeft gekregen.

– Aanvullende berichtgeving door CNBC’s Kevin Breuninger

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert