Trump kan de richtlijnen voor sociale afstand uitbreiden tot de vroege zomer

By admin

President Donald Trump zei donderdag dat zijn regering de nationale richtlijnen voor sociale afstand tot begin van de zomer of later kan verlengen.

‘Dat kunnen we, en misschien gaan we verder’, zei Trump tijdens een persconferentie in het Witte Huis toen hem werd gevraagd of de federale richtlijnen in ieder geval tot het begin van de zomer zouden moeten worden verlengd.

‘We zullen moeten zien waar het is’, zei Trump. ‘Ik denk dat mensen het gewoon uit gezond verstand zullen weten. Op een gegeven moment hoeven we dat niet te doen. Maar totdat we ons veilig voelen, gaan we uitbreiden.’

De coronavirusrichtlijnen, die voor het eerst medio maart werden gedeeld en al een keer waren verlengd, lopen eind april af.

Het Witte Huis reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van CNBC om aanvullende opmerkingen over de opmerkingen van de president.

Hoewel de richtlijnen van het Witte Huis niet wettelijk bindend zijn voor staten – waarvan er vele hun eigen regels voor sociale afstand hebben ge├»mplementeerd – bevelen ze strenge beperkingen aan voor normaal gedrag, zoals uit eten gaan in restaurants en gezelligheid in groepen.

Het nieuws dat de federale richtsnoeren mogelijk opnieuw worden verlengd, komt wanneer Trump en de leiders van de staat uitkijken naar het “heropenen” van de economie, die verwoest is door het coronavirus en de harde maatregelen die zijn genomen om deze in te dammen.

Dit is het laatste nieuws. Kom regelmatig terug voor updates.