Trump-administratie verbiedt Chinese passagiersvervoerders om naar de VS te vliegen

By admin

Op de luchthaven Rostock-Laage staan ​​nieuwe Airbus-vliegtuigen van het type A320, die zijn geproduceerd voor de Chinese markt maar momenteel niet kunnen worden afgeleverd vanwege de corona-crisis. Negen vliegtuigen staan ​​al op de startbaan, er zullen er 15 worden afgeleverd. Regelmatige vluchten op de luchthaven zijn opgeschort.

Bernd Wustneck | foto alliantie | Getty Images

De regering-Trump verbiedt Chinese passagiersluchtvaartmaatschappijen om later deze maand naar de Verenigde Staten te vliegen, een stap die komt omdat Peking de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen verbiedt om daar vluchten te hervatten.

De bestelling, die woensdag is gepubliceerd, wordt van kracht op 16 juni, maar kan worden verplaatst.

Delta Air Lines en United Airlines hebben aangedrongen op terugkeer naar China na een onderbreking van de dienst vanwege de coronaviruspandemie eerder dit jaar, maar ze hebben nog geen goedkeuring gekregen van de Chinese luchtvaartautoriteiten om dit te doen. De luchtvaartmaatschappijen reageerden niet onmiddellijk op de bestelling.

“Ons belangrijkste doel is niet het voortbestaan ​​van deze situatie, maar eerder een verbeterde omgeving waarin de vervoerders van beide partijen hun bilaterale rechten volledig zullen kunnen uitoefenen”, aldus het bevel van het Amerikaanse Ministerie van Transport woensdag. “Mocht de CAAC haar beleid aanpassen om de noodzakelijke verbeterde situatie voor Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen tot stand te brengen, dan is het ministerie volledig bereid om de actie die het in deze volgorde heeft aangekondigd opnieuw te bezoeken.”

In maart zeiden Chinese luchtvaartfunctionarissen dat Chinese luchtvaartmaatschappijen één geplande passagiersvlucht per week op één route naar elk land kunnen blijven vliegen, een maatregel die de verspreiding van het coronavirus moet voorkomen.