Trip.com heeft ‘meer vertrouwen dan ooit’ in het reisherstel in China

SINGAPORE – Online reisbureau Trip.com is “meer dan ooit zeker” dat het binnenlandse toerisme in China op de lange termijn zal herstellen, zei CEO Jane Sun donderdag.

Dat is ondanks nieuwe lockdowns in het land naarmate er nieuwe gevallen van coronavirus ontstaan.

“Op de lange termijn zijn we erg optimistisch over het herstel”, vertelde Sun aan CNBC’s “Squawk Box Asia.” Trip.com is een van de grootste online reissites van China.

Ze zei dat China een “zeer sterk herstel” zag tijdens de laatste feestdagen van het land in oktober en dat het stappen onderneemt om vaccins toe te dienen in gebieden met een hoog risico.

Gemeenschappen hebben ook meer ervaring met het identificeren en isoleren van gevallen om het virus onder controle te houden, zei ze.

“Met al deze factoren hebben we er meer dan ooit vertrouwen in dat de binnenlandse reisbranche op de lange termijn zal herstellen”, aldus Sun.

Het lokale toerisme in China herstelde zich toen de virussituatie zich stabiliseerde en de binnenlandse vluchten van september groeiden volgens Reuters ten opzichte van het jaar ervoor.

Toeristen maken een foto van een ijsval in het natuurgebied Tianlongchi op 9 januari 2021 in Pingdingshan, de provincie Henan in China.

Shi Guangming | Visual China Group | Getty-afbeeldingen

Sun merkte op dat uitbraken van het coronavirus in koudere maanden lijken te verergeren, maar zei dat er in 2021 al “positieve bewegingen” zijn geweest in vergelijking met vorig jaar.

“We hopen dat het winterseizoen het dieptepunt is”, zei ze. “Als we het lenteseizoen en het zomerseizoen ingaan, zal het herstel doorzetten.”

Los daarvan schetste ze consumententrends die na de pandemie in de branche naar voren kwamen.

Reizigers besteden nu meer aandacht aan veiligheid en hygiëne, en Trip.com werkt samen met luchtvaartmaatschappijen, hotels en touroperators om ervoor te zorgen dat ze de nodige maatregelen nemen.

Bovendien geven toeristen de voorkeur aan pakketten met gratis annulering en willen ze reizen met alleen naaste familieleden of goede vrienden, in plaats van in grote groepen.

“Kleinere op maat gemaakte reizen hebben een groei van meer dan 50% op jaarbasis gekend”, aldus Sun.

– Evelyn Cheng van CNBC heeft bijgedragen aan dit rapport.

Plaats een reactie