FINANCIEEL.com

TikTok Music lanceert bètatests in Australië, Mexico en Singapore

TikTok Music lanceert bètatests in Australië, Mexico en Singapore

TikTok Music is woensdag gelanceerd in Australië, Singapore en Mexico voor een kleine groep gebruikers.

Jaap Ariens | Nurfoto |

TikTok lanceert woensdag zijn op abonnementen gebaseerde muziekstreamingdienst in Australië, Mexico en Singapore voor een kleine groep testgebruikers.

De uitbreiding komt nadat de populaire korte video-app TikTok Music eerder deze maand in Indonesië en Brazilië werd gelanceerd.

“We nodigen gebruikers in Australië, Mexico en Singapore uit om vanaf vandaag deel te nemen aan de gesloten bètatest van TikTok Music”, aldus het bedrijf in een verklaring. Deelnemers krijgen een gratis proefperiode van drie maanden aangeboden om de service te testen.

Mexico is de op drie na grootste markt van TikTok met 62,4 miljoen actieve gebruikers van 18 jaar en ouder, volgens DataReportal, na de VS (116,5 miljoen), Indonesië (113 miljoen) en Brazilië (84,1 miljoen).

TikTok heeft plannen om de groei te stimuleren in andere markten buiten de VS – de grootste markt – waar Montana de eerste staat werd die TikTok verbood. Ook in India is de app verboden. De CEO van TikTok zei eerder dat het bedrijf de komende jaren “miljarden dollars” in Zuidoost-Azië zal pompen.

Met TikTok Music kunnen gebruikers de muziekstreamingservice synchroniseren met hun TikTok-accounts.

“TikTok Music is een nieuw soort muziekdienst die de kracht van muziekontdekking op TikTok combineert met een muziekstreamingdienst die miljoenen nummers van duizenden artiesten aanbiedt”, aldus een woordvoerder.

Het bedrijf voegde eraan toe dat TikTok Music “gebruikers zal helpen de muziek die ze op TikTok hebben ontdekt te beluisteren, te delen en te downloaden, evenals hun favoriete nummers en artiesten te delen met hun TikTok-community.”

TikTok Music zal het opnemen tegen Spotify en Apple Music, de dominante diensten in deze markten. Spotify is bijvoorbeeld goed voor meer dan 80% van de muziekabonnementen in Mexico.

De aankondiging van woensdag is de laatste in TikTok’s groeiende inspanningen op het gebied van muziekstreaming.

Dinsdag maakte het bedrijf een uitgebreide licentieovereenkomst met Warner Music Group bekend.

Eerder deze maand zei TikTok-eigenaar ByteDance dat het zijn muziekstreamingdienst Resso in Indonesië en Brazilië zal sluiten na de lancering van TikTok Music. Het bedrijf zei dat Resso-gebruikers hun accounts in plaats daarvan naar TikTok Music konden overzetten.

Ik heb liever dat mijn kinderen AI gebruiken dan TikTok, zegt Adam Singolda, CEO van Taboola

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert