FINANCIEEL.com

TikTok-eigenaar ByteDance schrapt honderden banen in de gaming-afdeling

TikTok-eigenaar ByteDance schrapt honderden banen in de gaming-afdeling

Sheldon Cooper | Lichtraket |

TikTok-moederbedrijf ByteDance schrapt honderden banen in zijn gamingdivisie, vertelde een persoon die bekend was met de zaak aan CNBC, wat een aanzienlijke terugtrekking markeert uit een segment waarin het miljarden dollars heeft geïnvesteerd om marktleider Tencent uit te dagen.

“We beoordelen onze bedrijven regelmatig en maken aanpassingen om ons te concentreren op strategische groeigebieden op de lange termijn. Na een recente evaluatie hebben we de moeilijke beslissing genomen om onze gamingactiviteiten te herstructureren”, vertelde een woordvoerder van ByteDance aan CNBC.

De belangrijkste gamingdivisie van de Chinese technologiegigant heet Nuverse. Er zullen naar verwachting honderden banen bij deze eenheid worden geschrapt, vertelde een persoon die bekend was met de zaak en die niet bevoegd was om in het openbaar te spreken, aan CNBC. Nuverse zal niet volledig worden gesloten, maar zal aanzienlijk worden teruggeschroefd, zei de persoon.

ByteDance heeft werknemers ook verteld dat ze moeten stoppen met werken aan niet-uitgebrachte games, zei de persoon. Reuters maakte het nieuws voor het eerst bekend.

De afgelopen jaren heeft ByteDance een agressieve impuls gegeven aan gaming in een poging andere gaminggiganten, zoals de Chinese, uit te dagen Tencent En NetEase.

ByteDance verwierf in 2021 een grote mobiele gamingstudio genaamd Moonton voor naar verluidt $ 4 miljard, wat zijn ambities onderstreepte. Het bedrijf wil Moonton nu verkopen, aldus de persoon die met CNBC sprak.

De terugtrekking komt na een paar moeilijke jaren op de Chinese gamingmarkt, die er niet in is geslaagd de hoogten te heroveren die werden bereikt tijdens de piek van de Covid-pandemie, toen mensen binnenshuis opgesloten waren en games speelden. De sector heeft ook te maken gehad met een streng regelgevingsklimaat, hoewel dat de laatste tijd is versoepeld.

Succes in de gamingsector is moeilijk omdat deze afhankelijk is van een bedrijf dat een gestage stroom hits creëert, evenals titels die spelers verslaafd houden. Tencent, de exploitant van China’s grootste alles-in-één app WeChat, publiceert bijvoorbeeld Honor of Kings, een van de grootste games van China.

ByteDance heeft een aantal populaire releases gehad, bijvoorbeeld met Crystal of Atlan, een rollenspel-actiespel, maar lijkt moeite te hebben gehad om daar commercieel succes van te maken.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert